Alhambra

Tijdens je vakantie naar Granada mag een bezoekje aan het paleizencomplex Alhambra zeker niet ontbreken. Op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie, zoals openingstijden en tickets, over het Alhambra.

Vermijd de wachtrij!

Geen geregel en gedoe tijdens je vakantie? Koop dan thuis vast een kaartje. Zo kun je echt vakantie vieren en… je hoeft ook niet in de rij te gaan staan!

– Wil je een kaartje met een audiogids? Bestel dan hier hier een kaartje.
– Liever een rondleiding door Alhambra met een in real life Engels sprekende gids? Klik dan hier voor een kaartje.
– Of ga je misschien voor de Alhambra Card, waarin én een entreekaartje voor het Alhambra zit, maar ook gratis toegang tot andere bezienswaardigheden in Granada?
– Nog een optie is om een ‘skip the line’ + parkeerplek kaartje te kopen. Gemiddeld staat er per dag een rij van 1 à 2 uur voor het Alhambra en met dit ticket mag je de rij overslaan. Het is ook handig voor als je op doorreis bent met de auto, er wordt namelijk een parkeerplek voor je gereserveerd. Meer informatie over dit ticket vind je hier.

Of kijk op de website van Ticketbar voor meer informatie over de verkoop van deze kaartjes.
ticketbar-300x50

Banner Granada pakket

Locatie

Het Alhambra is een groot complex in Granada met paleizen en forten uit de tijd van de Moren. Dit was een Arabisch volk uit Noord-Afrika, voornamelijk Arabische en Berberse Marokkanen. Zij bouwden de stad in een stad werd in de elfde eeuw. Voor 1492 was Granada in handen van de Arabieren en werden er in het Koninkrijk Granada islamitische elementen toegebracht. Zo ook het hele complex Alhambra. Toen dit werd heroverd door de Spanjaarden, werd er een renaissancistisch paleis in het midden van het plateau gebouwd, ten koste van islamitische bouwkunsten.

Het Alhambra bestaat uit verschillende paleizen, zalen, torens en patio’s. Ook buiten het Alhambra is de omgeving prachtig. Er zijn vele tuinen aangebracht. In het Alhambra komt de islamitische kunst samen met de Spaanse, christelijke kunst. Er komen dagelijks vele kunststudenten uit heel Europa naar het Alhambra om deze bijzondere kunst te bekijken. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de wereld. Het zal je misschien niet verbazen dat dit gebouw dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Kaarten

Je toegangsbewijs is alleen geldig op de dag dat je het koopt. Er zijn verschillende prijs categorieën.
– Maandag t/m zondag: 8.30-18.00 (oktober t/m april)
– Maandag t/m zondag: 8.30-20.00 (maart t/m september)

Je kunt het Alhambra ook in de nacht bezoeken (20.00-21.30 in de wintermaanden en 22.00-23.30 in de zomermaanden). Dit kan alleen op vrijdag en zaterdag. Houd er wel rekening mee dat dan alleen het Nasrid Paleis is geopend en er slechts toegang is voor 400 personen.

Het is mogelijk om ook alleen de tuinen te bekijken. De tuinen die je kunt bezoeken, zijn de volgende:
– Alhambra: Cypress Walk, Secano en San Fransisco Gardens
– Alcazaba: Adarves Gardens
– El Partal: Gardens en Walk, Rauda, Yusuf III Palace en Towers Walk
– Generalife: Palace, Low Gardens, High Gardens en Water Stairs

Prijzen

– Dag bezoek: €15,40
– Nacht bezoek: €9,40
– Tuin bezoek: €8,40
– Studenten onder 26 jaar: €10,40 (ID meenemen!)
– 65+: €10,40
– Kinderen van 12-15 jaar: €9,40
– Kinderen onder 12 jaar: gratis
– Personen met een handicap: €8,00

Tip

– Omdat het Alhambra tot de UNESCO lijst behoort, is er besloten dat er maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen mag. Daarom is het verstandig om van te voren een ticket te boeken.
– In de zomermaanden kunnen de tickets ontzettend snel uitverkocht zijn. Vooral de maand mei is erg populair. Houd er rekening mee dat je misschien wel een maand van te voren kaarten dient te bestellen.

Comments are closed.