Alhambra

Tijdens je vakantie naar Granada mag een bezoekje aan het paleizencomplex Alhambra zeker niet ontbreken. Op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie, zoals openingstijden en tickets, over het Alhambra.

Vermijd de wachtrij!

Geen geregel en gedoe tijdens je vakantie? Koop dan thuis vast een kaartje. Zo kun je echt vakantie vieren en… je hoeft ook niet in de rij te gaan staan! Klik hier om online de Alhambra Cultuurpas te kopen. 

Banner Granada pakket

Ochtendbezoek

Het Alhambra is erg populair, maar als je een ochtendbezoek plant heb je de meeste kans om last-minute tóch nog kaartjes te scoren. Zelfs wanneer het Alhambra al maanden uitverkocht is, komen er vaak toch nog ochtendtickets vrij. Nog een voordeel: je hoeft niet in de rij te staan met dit ochtendticket! Via Tiqets kun je jouw ochtendticket bemachtigen. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar).


Locatie

Het Alhambra is een groot complex in Granada met paleizen en forten uit de tijd van de Moren. Dit was een Arabisch volk uit Noord-Afrika, voornamelijk Arabische en Berberse Marokkanen. Zij bouwden de stad in een stad werd in de elfde eeuw. Voor 1492 was Granada in handen van de Arabieren en werden er in het Koninkrijk Granada islamitische elementen toegebracht. Zo ook het hele complex Alhambra. Toen dit werd heroverd door de Spanjaarden, werd er een renaissancistisch paleis in het midden van het plateau gebouwd, ten koste van islamitische bouwkunsten.

Het Alhambra bestaat uit verschillende paleizen, zalen, torens en patio’s. Ook buiten het Alhambra is de omgeving prachtig. Er zijn vele tuinen aangebracht. In het Alhambra komt de islamitische kunst samen met de Spaanse, christelijke kunst. Er komen dagelijks vele kunststudenten uit heel Europa naar het Alhambra om deze bijzondere kunst te bekijken. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de wereld. Het zal je misschien niet verbazen dat dit gebouw dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Kaarten

Je toegangsbewijs is alleen geldig op de dag dat je het koopt. Er zijn verschillende prijs categorieën.
– Maandag t/m zondag: 8.30-18.00 (oktober t/m april)
– Maandag t/m zondag: 8.30-20.00 (maart t/m september)

Je kunt het Alhambra ook in de nacht bezoeken (20.00-21.30 in de wintermaanden en 22.00-23.30 in de zomermaanden). Dit kan alleen op vrijdag en zaterdag. Houd er wel rekening mee dat dan alleen het Nasrid Paleis is geopend en er slechts toegang is voor 400 personen.

Het is mogelijk om ook alleen de tuinen te bekijken. De tuinen die je kunt bezoeken, zijn de volgende:
– Alhambra: Cypress Walk, Secano en San Fransisco Gardens
– Alcazaba: Adarves Gardens
– El Partal: Gardens en Walk, Rauda, Yusuf III Palace en Towers Walk
– Generalife: Palace, Low Gardens, High Gardens en Water Stairs

Prijzen

– Dag bezoek: €15,40
– Nacht bezoek: €9,40
– Tuin bezoek: €8,40
– Studenten onder 26 jaar: €10,40 (ID meenemen!)
– 65+: €10,40
– Kinderen van 12-15 jaar: €9,40
– Kinderen onder 12 jaar: gratis
– Personen met een handicap: €8,00

Tip

– Omdat het Alhambra tot de UNESCO lijst behoort, is er besloten dat er maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen mag. Daarom is het verstandig om van te voren een ticket te boeken.
– In de zomermaanden kunnen de tickets ontzettend snel uitverkocht zijn. Vooral de maand mei is erg populair. Houd er rekening mee dat je misschien wel een maand van te voren kaarten dient te bestellen.

Comments are closed.