Watersport bij de Costa Tropical

Gekleurde vissen en een azuurblauwe zee. Dat is de Costa Tropical. Het walhalla voor duikers, snorkelaars en andere watersporters. Door het subtropische klimaat en de 320 dagen zon per jaar is dit de kust waar je altijd terecht kunt voor allerlei (onder)waterplezier.

Hoe kom je bij de Costa Tropical?

De Costa Tropical ligt op nog geen uur rijden met de auto van Granada.
Met de bus ben je daar in 1 uur en 15 minuten. Het kost 12 euro om van Granada naar Motril, een van de plekken van de Costa Tropical, te komen.

Enkele andere steden die bij de Costa Tropical horen zijn; Motril, Salobrena, Almunécar en Castell de Ferro.

Zeiltochten

Kom je voor een ontspannen dag, dan maak je een tocht op een zeilboot. In de havens aan de kust zijn veel gespecialiseerde bedrijven die tochten aanbieden. In Salobrena is een mooie jacht waar je een hele of een halve dag op een zeilschip kunt zeilen.

Salobrena ligt 50 minuten met de auto van Granada. Met het openbaarvervoer kun je in 55 minuten met de autobus in Salobrena zijn. Een retourtje kost 11.87 euro

Voor meer informatie bezoek je deze website.

Waterfun

Voor de kinderen is er een groot Aquapark in Almunecar,
Aqua Tropic.
Dit Aqua park ligt parallel aan het strand en is gegarandeerd een plek waar de kinderen, jong -en oud zich een hele dag vermaken.
De prijs voor kinderen van 4 tot 11 jaar en mensen van boven de 65 is € 15. Voor kinderen van 12 tot 15 is het € 16,-. Volwassenen betalen € 19,-
Als je online je tickets besteld dat krijg je 1 euro korting.

Adres Aqua Tropic

Paseo Reina Sofía, s/n
Almuñecar, Granada.

Duiken

De onderwaterwereld aan de Costa Tropical is erg mooi, omdat het beschermd natuurgebied is. Hierdoor is het koraal goed in tact gebleven en is de kans op het zien van zeldzame vissen groot. Dieren die je onderwater tegen kunt komen zijn inktvissen, morenen, tropisch gekleurde vissen en zeesterren. De Costa Tropical heeft een aantal plekken waar je kunt duiken, zoals Nerja en La Herradura.

Nerja

In Nerja vind je de duikschool Bueco Costa Nerja. Deze duikschool is geschikt voor beginnende duikers en gevorderde duikers.
Een hele speciale tour die ze bieden is de nachtduik. Hierbij zie je de onderwaterwereld wanneer ze `s nachts tot leven komt. Deze duikschool biedt ook PADI cursussen aan.
Daarmee kun je een duikbrevet halen en zelfstandig duiken!

Nerja ligt vanaf Granada op 1 uur er 15 minuten rijden met de auto.
Met het openbaarvervoer ben je in 2 uur in Nerja. Een retourtje met de autobus is 19 euro.

Adres van de duikschool Bueco Costa Nerja

Playa Burriana
Apt. Bahia 6
Nerja
Malaga, Costa Del Sol

La Herradura

Nabij Almunecar ligt het kleine plaatsje La Herradura. Hier kun je duiken. Een van de plekken heet; Tres Picos. Onderwater is hier een rotsformatie waar het water tot wel 20 meter diep is. Hier zijn enorm veel gekleurde mediterrane vissen. La Herradura is in 1 uur en 10 minuten te bereiken met de auto.

Snorkelen

Wil je liever dicht bij het wateroppervlak blijven of laat je gezondheid het niet toe om te gaan duiken, dan is snorkelen een superleuk alternatief. Ook met snorkelen kun je allerlei bijzondere vissen zien. Het fijne van snorkelen is, is dat je bij bijna elk (toeristisch) strand een snorkeluitrusting kunt kopen of huren. Je hoeft verder geen ervaring te hebben om te snorkelen en ook is het niet nodig om met een gids het water op te gaan. Wel is het aan te raden, de plaatselijke gidsen weten namelijk alles over de mooiste snorkelplekken. Duikscholen bieden vaak boottochten aan voor snorkellaars. Op die manier hoef je niet altijd langs de kust te snorkelen.

Dolfijnen, walvissen en orka´s spotten

Het is een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Op 2 uur en 20 minuten vanaf Granada ligt de kustplaats Tarifa. Vanaf hier gaan er bootexcursies om dolfijnen, orka´s en walvissen te spotten.
Van de 7 soorten walvissen en dolfijnen die voorkomen bij Tarifa, zijn er 4 soorten het hele jaar te zien. Vanaf Tarifa gaan er meerdere keren per dag (glas)boten het water op.

Enkele plekken waar je op de boot kunt stappen

Tumares
Avenida Alcalde Juan Nuñez 3
Local 12 Tarifa
meer info
Tarifa
Avenida de la Constitución 6
meer info

Comments are closed.