Beleef!

In Granada en eigenlijk in heel Spanje vinden heel veel feesten en feestdagen plaats. Op deze pagina kan je van deze feesten een samenvatting vinden. Lijkt een feest(dag) je interessant? Klik dan verder voor meer informatie!

Corpus Christi

Op de tweede donderdag na Pinksteren viert Spanje Corpus Christi. In het Latijn staat dit voor de belichaming van Jezus. Wat er precies in Granada gebeurt tijdens deze feestdag lees je op de pagina Corpus Christi.

Día de la Constitución

Op 6 december in Granada? Dan ben je er tijdens de Dag van de Spaanse Grondwet. Spanje was tot eind twintigste eeuw een dictatuur. Na de stemmingen in 1978 werd er pas tegen de dictatuur gestemd. Op “Día de la Constitución” vind je meer informatie over deze gebeurtenis uit de Spaanse geschiedenis.

Día de la Cruz

Día de la Cruz is de Dag van het Kruis. Op deze dag vind je in Granada her en der verschillende, geknutselde kruizen. Er gaat een heel verhaal schuil achter het maken van deze kruizen. Het verhaal van deze feestdag vind je op Día de la Cruz.

Día de Reyes

Op 5 januari wordt in Spanje Día de Reyes gevierd, oftewel Driekoningen. In Granada zullen er processies door de stad gaan. Het is een processie in kostuum, met paarden en kamelen. Het moet de komst van De Wijzen voorstellen. De processie begint in de straat Rector López Argueta en eindigt bij Plaza del Carmen, bij het stadhuis. Meer informatie vind je op Día de Reyes.

La Inmaculada Concepción

Elk jaar wordt in Granada op 8 december La Inmaculada Concepción gevierd. Er wordt niet zo veel speciaals op deze feestdag gedaan, maar er schuilt wel een interessante geschiedenis achter. Op “La Inmaculada Concepción” lees je meer over deze feestdag en wat het voor jou betekent wanneer je op 8 december in Granada bent.

Feestdagen

Op de pagina Feestdagen kun je alle nationale en lokale feestdagen vinden met de bijbehorende datum

Fiesta Nacional de España

Op 12 oktober 1492 ontdekte Columbus Amerika. Hij was een Spanjaard. Wat heeft dit betekend voor Spanje? Wat heeft dit te maken met deze feestdag? Alles over het Fiesta Nacional de España lees je hier.

Festivals in Granada

Op de pagina Festivals in Granada lees je meer over regelmatig terugkerende festivals in de stad. Een voorbeeld is het Jazz festival waarbij bekende, minder bekende, Spaanse en internationale artiesten komen optreden.

Semana Santa

Semana Santa is een van de bekendste en belangrijkste feestmomenten in Granada. Dit wordt altijd tijdens Pasen gevierd. In deze week wordt de laatste week van Jezus nagelopen. Er zijn in deze periode veel processies door de stad. Meer informatie vind je op Semana Santa.

Toma de Granada

Een lokale feestdag is Toma de Granada. Op deze dag wordt gevierd dat de stad was ingenomen door de katholieke koninkrijken Castilië en Aragon. Wat er precies op deze dag gebeurt in Granada, lees je op de pagina Toma de Granada.

Comments are closed.