Kerst in Granada

Een kerst in Granada verloopt wat anders dan een kerst in Nederland. Maar zeker niet minder leuk! Er zijn veel dingen te doen in Granada. Grandioos Granada zet deze graag voor jou op een rijtje!

Zon of sneeuw?

Rond kerst is het gemiddeld 10 tot 15 graden in Granada. Wanneer het zonnetje schijnt, is het dus nog heerlijk weer voor een terrasje in de winterzon! Wat misschien ook leuk is om te weten, is dat Granada vlakbij de Sierra Nevada gebergten ligt. Hier ligt vaak rond kerst een goed pak sneeuw en Sierra Nevada heeft 121 km skipistes. Leuk om je stedentrip naar Granada te combineren met een dagje skiën!

Er zijn verschillende hotels op kleine afstand van de skipistes. Neem bijvoorbeeld Hotel Vincci Selección Rumaykiyya. Hier heb je directe toegang tot de skipistes en vanuit het hotel prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Dit is het enige vijfsterrenhotel in de Sierra Nevada. Lees meer informatie over hotels in de Sierra Nevada op de pagina hotels in de sneeuw.

Tradities rond kerst

De tradities in Spanje rond kerst zijn iets anders dan wij gewend zijn. Zo vieren ze in Spanje alleen Kerstavond (Nochebuena) en Eerste Kerstdag (Navidad). Tweede Kerstdag kennen zij niet. Op Kerstavond gaan gezinnen vaak eerst naar de kerk voor de kerkmis en daarna hebben zij een uitgebreid diner. Net als in andere landen worden er met kerst cadeautjes onder de kerstboom gelegd. Echter is dit niet bij ieder gezin het geval. 6 januari vindt namelijk Driekoningen plaats. Op deze dag krijgen de kinderen ook cadeautjes. Wel gaan steeds meer families kerst vieren met cadeautjes in plaats van Driekoningen, zodat de Spaanse kinderen dan de hele kerstvakantie nog met hun cadeautjes kunnen spelen.

Daarnaast zijn de kerstsferen goed te proeven in Granada. De straten zijn verlicht, er zijn vele activiteiten buiten en de stad is druk bezocht. Rond kerst zijn er veel activiteiten, shows en traditionele feesten: bijvoorbeeld wedstrijd kribben, kerstliedjesconcerten, kerstmarkten, flamencoshows en klokkenspellen in de Plaza del Carmen.

Optredens

Rond kerst zijn er in Manuel de Falla Auditorium veel verschillende optredens met een kerstgedachte. Bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerend toneelstuk ‘Orquesta Ciudad de Granada’. Het toneelstuk heet ‘Adorar al Niño’. Wat aanbidden van het kind betekent. Dit toneelstuk vindt ieder jaar begin december plaats.

Diner

Met kerst wordt er door de Spanjaarden uitgebreid gegeten. Vaak thuis, maar ook de restaurants zitten goed vol tijdens kerst. Wil je rond de kerstdagen uit eten in Granada? Restaurants bieden meestal een Nochebueana en Navidad menu aan. Dit zijn speciale kerstmenu’s. Je betaalt dan bijvoorbeeld een vast bedrag voor een driegangenmenu.

Kerstmarkten

Op de Plaza Bib Rambla in Granada bevindt zich in de weken voor kerst een grote kerstmarkt. De ongeveer 30 kramen op deze kerstmarkt zorgen voor een gezellige sfeer op het plein. Ook staan er naast de kathedraal op de Puerta Real zo’n kramen. Ook hier kun je kerstcadeaus en kerstspullen shoppen. De kerstmarkten vinden plaats vanaf begin december tot begin januari.

Tips

  • Houd er rekening mee dat sommige restaurants en bars rond kerst gesloten kunnen zijn.
  • Ben je op zoek naar een hotel of appartement in Granada? Lees onze aanraders op de pagina slaap lekker!

Comments are closed.