Teterías

Zoals je misschien wel weet, was Spanje vroeger in handen van de Arabieren. Vooral Zuid-Spanje en dus ook Granada waren dit het langst. Er zijn nog vele overblijfselen uit deze Moorse periode. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in bouwstijlen, inscripties, wijkjes etc. Ook de Moorse cultuur is achtergebleven. Zo vind je her en der “teterías”, Arabische theehuizen. Hier hangt altijd een lekkere, ontspannen sfeertje. Grandioos Granada heeft een selectie van theehuizen opgesteld.

Tetería Al Andalus

Volgens kenners hebben ze hier de beste Marokkaanse thee. Er zijn meer dan 100 smaken om uit te kiezen! Er hangt een rustige sfeer in Al Andalus met bijbehorende muziek. Je kunt er onder andere traditionele zoetigheden, zoals baklava, bestellen en van de sfeer genieten met een waterpijp. Er zijn veel verschillende smaken tabak. Deze tetería ligt iets afgelegen in El Albaicin op een helling. Je kunt er ook buiten zitten aan een van de salontafels of op de gekleurde poefen.

Locatie
Tetería Al Andalus
Calle Calderería Vieja, 4
18010 Granada

Tetería Meknes Rahma

In El Albaicín vind je Tetería Meknes Rahma. Rood fluwelen bankjes, lage tafeltjes, doorzichtige gordijnen. Tetería Meknes Rahma is een echte aanrader om even een theetje te doen of om hier in de avonden door te brengen met een waterpijp. Daarbij werkt er zeer vriendelijk personeel. Let op, er wordt geen alcohol geschonken in deze tetería!

Locatie
Tetería Meknes Rahma
Calle Calderería Nueva, 25
18010 Granada

Tetería El Generalife

Deze tetería bevindt zich in het centrum van Granada, aan Plaza Nueva. De tetería staat bekend om haar Moorse interieur. Er zijn veel tapijten en kleurrijke stoffen die je meenemen naar een andere wereld. Er zijn heel veel verschillende smaakjes voor de waterpijpen, zoals mint, perzik, appel etc. Ook is er een verscheidenheid aan soorten thee: kaneel, fruit, Berbers etc.

Heel veel smaken en geuren die je in combinatie met zoete Arabische dadels, honing en gebakjes kunt nemen.

Locatie
Tetería El Generalife
Calle Reyes Católicos, 65
18010 Granada

Comments are closed.