Museo de Bellas Artes

Het Museum van de Schone Kunsten is al verschillende keren van locatie verwisseld. Op dit moment is het Museo de Bellas Artes de Granada gevestigd in het paleis van Carlos V, een gebouw dat naast het Alhambra staat. Er zijn ontzettend veel mooie stukken te vinden in dit museum.

Oprichting

Het museum is ontstaan uit de tijd dat er verschillende religies in Spanje waren. Dit museum werd geopend om de kunstwerken te beschermen die tot een bepaalde religie behoorden. Op 11 augustus 1839 werd het museum opgericht in Santa Cruz la Real, een klooster. Daarna verhuisde het museum meerdere keren. Het museum bevindt zich nu in het paleis van Carlos V, naast het Alhambra. Dit is namelijk een van de best bewaarde christelijke gebouwen en is nog in optimale toestand. Een paar jaar is het museum toen gesloten geweest. Het was namelijk een lang proces om het museum in dit gebouw goed te keuren. In 1958 werd het museum dan eindelijk geopend en tegenwoordig zit het museum daar nog steeds. In 2008 is het museum gerenoveerd.

Collecties

Het museum bevat ongeveer 2.000 kunststukken: schilderijen en sculpturen. Daarnaast is in het museum ook een bibliotheek te vinden die zich voornamelijk specialiseert in de Renaissance en de Barok.

De collectie bestaat vooral uit schilderijen en beeldhouwwerken van de vijftiende tot de twintigste eeuw. Er is heel veel christelijke kunst terug te vinden, zoals een schilderij met de begrafenis van Christus en een beeldhouwwerk van de Maagd en Kind. Het werk van Juan Sanchez Cotan wordt door sommigen wel het beste stuk van het museum genoemd. Zijn stilleven met snijbieten en wortelen is in het Museo de Bellas Artes de Granada terug te vinden.

Locatie

Museo de Bellas Artes de Granada
Naast het Alhambra
Granada

Openingstijden

Zomer (maart t/m oktober)
Maandag gesloten
Dinsdag: 14.30 – 20.00
Woensdag – zaterdag: 9.00 – 20.00
Zondag en feestdagen: 9.00 – 14.30

Winter (november t/m februari)
Maandag gesloten
Dinsdag: 14.30 – 18.00
Woensdag – zaterdag: 9.00 – 18.00
Zondag en feestdagen: 9.00 – 14.30

Entree

€1,50
Gratis voor studenten en inwoners van de EU

Comments are closed.