Granada in één dag

Proef, kijk, voel, kortom…. beleef Granada in één dag. Ben je één dag in Granada en wil je in relatief korte tijd toch alles eruit halen en echt een indruk krijgen van deze schatten van deze stad? Grandioos Granada heeft een dag samengesteld met daarin:

• Magisch Alhambra;
• Lokale specialiteiten;
• Rondslenteren in de Moorse wijk ‘el Albaicín’;
• Onderdompelen in Arabische baden;
• ‘a Tapear’ (tapas eten).

Na een heerlijk ontbijtje op de patio van uw accommodatie, op één van de vele pleintjes of in een knus lokaal barretje is het magisch Alhambra en de Generalife een leuke start van de dag. Een echt Spaans ontbijt wordt overigens bij veel ‘cafeterías’ (koffietenten), barretjes en andere horeca gelegenheden aangeboden. Het typisch Spaanse ontbijt bestaat vaak uit ‘pan con tomate’ (getoast brood met een soort tomaten puree/tapenade van verse tomaat), een koffie/thee en eventueel een verse sinaasappelsap.

Banner1RondreisAndalusie

Ochtend
10.00 – 14.00 uur ‘Magisch Alhambra’

Eigenlijk is het Alhambra en de Generalife echt een ‘must’ als je Granada bezoekt. Het is een erg indrukwekkend complex en bestaat uit prachtige tuinen, patio’s en bijzondere paleizen. Wat in ieder geval belangrijk is om niet te missen, is het ‘Patio de los Leones’. Afgelopen zomer werd deze patio weer toegankelijk voor het publiek, na een lange tijd van renoveren, maar heel erg de moeite waard.

Eén dag zonder wachtrijen!
Je hebt maar één dag dus in de rij staan zou zonde zijn. Koop daarom van tevoren vast je entree ticket! Scheelt mooi wat geregel al je in Granada bent! Klik hier om een entree ticket met Nederlandse audioguide te kopen.

Voor meer informatie over het Alhambra, de openingstijden, tarieven en meer kun je kijken op de pagina Alhambra.

Lunch
14.00 – 16.00 uur ‘Lokale Specialiteiten’

Genieten van de lokale specialiteiten uit Granada met een spectaculair uitzicht over het Alhambra, kies dan voor bijvoorbeeld restaurant ‘Mirador de Morayma’ (Calle Pianista Garcia Carillo, 2) . Spanjaarden lunchen vaak warm en in de avond wordt dan nog iets kleins, een salade of wat tapas gegeten. In de ochtend heb je het bijzondere complex (Alhambra) van dichtbij gezien en daarom is een lekkere lunch met lokale specialiteiten en een super uitzicht misschien een idee voor daarna. Voor meer informatie over dit restaurant kun je kijken op ‘Mirador de Morayma’.

Tip: Vanwege dat Spanjaarden vaak tussen de middag een warme maaltijd eten, bieden veel restaurants dagmenu’s aan. Deze menu’s zijn vaak aantrekkelijk geprijsd.

Middag
16.00 – 18.00 uur ‘Rondslenteren in de moorse wijk ‘el Albaicín’’

De Moorse wijk ‘el Albaicín’ is een gezellige wijk met veel kronkelwegen, smalle straatjes en terrasjes. Er kan waterpijp worden gerookt, een traditioneel theetje worden gedronken, maar er zijn ook veel leuke winkeltjes met leren tassen, sieraden, lampen en nog veel meer. Voor meer informatie over deze wijk kun je kijken op ‘el Albaicín’.

Tip: Gewoon lekker rondslenteren door deze wijk is een leuke manier om het ‘Albaicín’ te verkennen. Je komt vanzelf wel weer uit op andere straatjes en ontdekt al wandelend weer nieuwe plekken.

Avond
18.00 – 20.00 uur ‘Onderdompelen in Arabische baden’

Tijd om te ontspannen! Na veel indrukken te hebben opgedaan gedurende de dag, is het tijd voor wat ontspanning. De ‘Moren’ (Noord-Afrikanen) hebben een aantal eeuwen in Granada geheerst en in onder andere in deze stad is daar nog veel invloed van te zien. Een ‘Hammam’ (Arabisch badhuis) is ook typisch uit die tijd. Er zijn verschillende ‘sessies’ per dag, onder andere om 18.00 uur. Je kunt ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van de baden, maar in combinatie met een massage is het wel volop genieten. Voor meer informatie kun je kijken op ‘Hammam Al Andalus’.

Tip: Het is ook mogelijk om voor een massage met ‘Kessa handschoen’ te kiezen. Dit is een typisch Andalusische massagetechniek.

Diner
20.00 uur – ……….. ’a Tapear’ (tapas eten)

Van tapasbar naar tapasbar, een tapaatje hier en een tapaatje daar, ontmoet de locals en geniet van de avond in Granada. Vaak krijg je bij het bestellen van een drankje al een tapaatje erbij, daarom kan het handiger zijn om even te wachten met tapas van de kaart te bestellen. Voor meer informatie over plekken waar je tapas kunt eten in Granada kun je kijken op tapasbars.

Tips

• Granada is een gezellige stad, met kleine straatjes die op leuke pleintjes uitkomen, verborgen lokale barretjes en veel meer en daarom is het zeker een aanrader om wat langer dan één dag in deze stad te blijven. Maar terugkomen kan natuurlijk ook altijd nog!

Comments are closed.