Museo Memoria de Andalucia

Het museum van de herrinering van Andalusie is nog redelijk nieuw, het is in 2009 geopend. In dit museum kun je alles ontdekken over Andalusie. Maak op een innovatieve manier kennis met de geschiedenis, cultuur, inwoners en landschappen van deze bijzondere regio in Spanje.

Ontdek Museo Memoria de Andalucia

Er is van alles te zien in dit museum. Je kunt er kennis maken met allerlei onderdelen van Andalusie van de Prehistorie tot vandaag de dag. Zo zijn er bijvoorbeeld schermen die allerlei mensen uit verschillende tijden weergeven, er zijn onder andere prinsessen, boeren en zeelieden die over hun leven vertellen. Daarnaast is er op de muur een tijdlijn gemaakt om alles wat overzichtelijker te maken. Niet alleen valt er veel te zien, er zijn ook allerlei manieren om zelf dingen te ontdekken, zoals tijdelijke interactieve tentoonstellingen.

Zalen

Het museum bestaat uit vier verschillende zalen die allemaal een ander onderwerp behandelen:

  • geografie
  • landschappen en steden
  • manieren van leven
  • kunst en cultuur
Gebouw

Naast het museum zelf is ook het gebouw erg indrukwekkend. Het modernistische gebouw is door de Spaanse architect Alberto Campo Baeza ontworpen en doet een beetje denken aan een enorm podium. Het horizontale gedeelte bestaat uit drie verdiepingen en heeft een grote binnenplaats, deze is gebasseerd op de binnenplaats van het paleis van Charles V in het Alhambra. Hier bevindt zich een spiraalvormige brug die de drie verdiepingen met elkaar verbindt.

Locatie

Centro Cultural Caja Granada
Memoria de Andalucía
Avenida de la Ciencia 2
18006 Granada

Openingstijden

Ochtenden: Dinsdag tot Zaterdag 10.00u tot 14.00u
Middagen: Donderdag, Vrijdag, Zaterdag 16.00u tot 19.00u
Zondagen en feestdagen 11.00u tot 15.00u

Entree

€ 4 volwassenen
€ 3 voor studenten jonger dan 25 en 65+
Gratis voor kinderen jonger dan 8 jaar

Tips

– Ben je met kinderen op stap, dan is dit museum zeker een aanrader
– In de toren van het museum bevindt zich een restaurant, daar vandaan heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.
– Ben je van plan om tijdens je bezoek aan Granada meerdere bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Alhambra? Bekijk dan de website van Tiqets, waar je een kaartje kunt kopen met toegang tot meerdere bezienswaardigheden én een parkeerplek!

Comments are closed.