Mirador de San Nicolas

Mirador de San Nicolas is de plek waar vele foto’s voor ansichtkaarten gemaakt zijn. Vanaf deze plek kunt je namelijk genieten van een prachtig uitzicht!

Uitzicht
De uitkijkplek bevindt zich op een plein aan de top van de oude Arabische wijk, Albaicin. Daarom is het ook wel bekend als ‘Plaza de San Nicolas’. Vanaf dit plein kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het Alhambra, de stad zelf en over de zelfs nog ver in de zomer bedekte sneeuwtoppen van de Sierra Nevada. En als je geluk hebt kunt je naast het uitzicht óók nog genieten van wat straatoptredens van flamenco artiesten.

Bereikbaarheid
Je kunt de Mirador de San Nicolas bereiken via de doolhofachtige steegjes van het Albaicin. Vanaf het stadscentrum zal de wandeling naar de top ongeveer 15-20 minuten duren. Houdt er rekening mee dat de smalle straatjes bestraat zijn met kinderkopjes, wat de weg dus iets moeilijker begaanbaar maakt. Als je de wandeling niet zo ziet zitten kun je bus 31 richting het Alhambra nemen vanaf het centrum, deze vertrekt onder andere vanaf Plaza Nueva en verschillende bushaltes op Calle Gran Vía. Daarnaast kun je natuurlijk ook een taxi nemen.

Tips

  • Let goed op je spullen tijdens je bezoekje aan de Mirador de San Nicolas, want er zijn regelmatig zakkenrollers actief.
  • Ben je een romantisch weekendje weg? Ga dan voor een prachtige zonsondergang naar de Mirador de San Nicolas.
  • Indien je gaat wandelen naar de top is het aan te raden om een goede kaart mee te nemen. Het is namelijk niet al te moeilijk om te verdwalen in de doolhofachtige steegjes van Albaicin.

Comments are closed.