Studenten

Ben je van plan om in Granada te gaan studeren, stage te lopen of voor langere tijd te verblijven? Dan ben je in Granada op de goede plek. Het is één van Spanje’s grootste studentensteden. Er is ontzettend veel te doen en te beleven.+

Studeren
De Universiteit van Granada is de grootste universiteit in de stad. Er zitten ongeveer 80.000 studenten op deze school. Elk jaar komen er 2.000 Europese studenten op deze school die meedoen aan het Erasmus programma. De school bezit ook een Modern Talen Centrum waar jaarlijks 10.000 internationale studenten zich voor aanmelden. De verschillende studies zijn verdeeld over vijf campussen. De universiteit heeft 17 faculteiten. Eigenlijk kan er elke studie gevolgd worden.

Stage
Moet je op stage voor je opleiding? Wil je graag het avontuur opzoeken in het buitenland? Ligt je voorkeur bij Granada? Of wil je gewoon op stage in Spanje? Er bestaan vele sites waarop diverse stages worden aangeboden die bij studies aansluiten. Via de zoekmachines kan je al een heel eind komen. Er worden veel stages aangeboden via stagebemiddelingsbureaus. Houd er rekening mee dat zij kosten rekenen voor de service en dit soms erg hoog kan uitvallen. Bij het zelf zoeken naar de stage zijn deze kosten er niet.

Ga je echt op stage? Dit kost veel geld. Bij sommige bedrijven ontvang je een stagevergoeding. Dit zal meestal tussen de €100 en €200 liggen, maar houd er ook rekening mee dat er bij sommige bedrijven geen vergoeding is. Er zijn wel een aantal financiële injecties waar je gebruik van kan maken.
Studiefinanciering
Wanneer je nog thuis woont, kan je de studiefinanciering omzetten naar “uitwonend”. Let op, doe dit op tijd! Je krijgt dan € 272,46 per maand. Dit kun je via DUO omzetten.
OV Studentenkaart
Wanneer je in Nederland je OV studentenkaart gebruikt, kun je dit omzetten naar een maandelijkse vergoeding. Je kaart staat dan niet op actief. Je ontvangt dan €98,79 per maand. Dit wordt opgeteld bij de studiefinanciering. Dit bedrag krijg je tegelijk aan het eind van de maand.
Erasmus Beurs
De Erasmus Beurs bestaat er voor studenten die in het buitenland gaan studeren of stage gaan lopen. Je ontvangt een bepaald bedrag voor het aantal maanden dat je in het buitenland bent. 70% van dit bedrag krijg je aan het begin van je buitenland periode. De overige 30% ontvang je na je stage, nadat je drie opdrachten hebt gemaakt.
Beurzen
Er bestaan nog veel meer beurzen waar je je voor kan aanmelden. Soms is dit gerelateerd aan studie, voor andere beurzen moet je opdrachten maken. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende beurzen.

Talencursus
Lijkt het je leuk om de Spaanse taal te leren en daarnaast ook een geweldige tijd te hebben in een van de leukste steden van Spanje? Granada is er de perfecte stad voor. Klik hier voor meer informatie.

Wonen
Het is in Spanje heel normaal, net als in Nederland, om met verschillende studenten in een piso compartido (gedeelde woning) te wonen. Deze losse kamers worden aangeboden op diverse sites. Je vindt deze door in de zoekmachines “piso compartido Granada” in te typen. Je komt dan bij internationale studenten in een appartement. Wil je zelf met een aantal mensen een appartement zoeken? Dit kan heel makkelijk en gaat op dezelfde manier als het zoeken naar een piso compartido. Let erop dat wanneer er “inmobilaria” bij staat, het huis via een makelaar gaat. Dit betekent dat er extra kosten aan verbonden zijn. Dit is meestal één maand huur met borg. Wil je deze kosten niet? Zoek dan op woningen van een “particular”.

Uitgaan
In heel Spanje bestaat er de Erasmus. Dit is een speciale vereniging voor studenten en is het toverwoord in Spanje. Hierop staat alle informatie over studentenfeesten met allerlei tips, VIP lijsten, gratis drankjes etc. Je kan dan een speciale pas aanvragen. Daarnaast kan er via de Erasmus ook worden gekeken voor een studentenflat. Erasmus studenten laten oproepjes achter op diverse sites.

Comments are closed.