La Cartuja

Het klooster ‘Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción’, oftewel la Cartuja ligt iets buiten het toeristische centrum van Granada en daarom wordt deze bezienswaardigheid door veel mensen ook over het hoofd gezien. Maar het is een bezoekje meer dan waard! Er werd niet voor niets ooit gezegd dat dit het indrukwekkendste en mooist versierde klooster van heel Spanje is!

Kartuizers

La Cartuja was jarenlang bewoond door kartuizers. Monniken die leefden als een soort van kluizenaars. Ze hadden erg strenge gelofte afgelegd over zwijgen en vasten, en besteedden vrijwel al hun tijd aan bidden, Bijbelstudies en hard werken. De kartuizers woonden in het klooster tot 1835.

Het klooster

Het klooster is ontworpen door de architect Don Gonzalo Fernandez. Er werd begonnen met de bouw in 1506, uiteindelijk heeft de bouw ruim 300 jaar geduurd. Hierdoor zijn verschillende bouwstijlen te herkennen; Barok komt het meest terug, maar er zijn ook wat gotische en renaissancistische details te herkennen. Helaas is het gebouw iets minder goed onderhouden nadat de kartuizers in 1835 vertrokken zijn, hier en daar is dus wel te zien dat het gebouw wat is aangetast.

Versiering

Hoewel het klooster er aan de buitenkant er misschien een beetje sober uitziet, is de binnenkant op en top in barokstijl versierd. Vooral de kerk, de sacristie en de sacaramentstoren zijn erg de moeite waard. Vergeet vooral niet in de sacramentstoren naar het plafond te kijken, want de (in Spanje) bekende schilder Palomino heeft een spectaculaire schildering gemaakt.
Het klooster ligt op ongeveer een half uurtje lopen vanaf het centrum van Granada. Je kunt eventueel ook bus 8 vanaf Gran Via de Colon nemen.

Locatie

Paseo de Cartuja, s/n
18009 Granada

Openingstijden

In de zomer (april tot oktober) van maandag tot zaterdag van 10:00-13:00 en 16:00-20:00
In de winter (november tot maart) van maandag tot zaterdag van 10:00-13:00 en 15:00-18:00

Entree

€ 3,50

Tip!

Wil je een culturele trip maken van Granada? Voorkom lange wachtrijen en verzeker jezelf van een parkeerplek als je met de auto bent, dat scheelt veel wachttijd en zoeken! Kijk op Tiqets voor meer informatie.

Comments are closed.