Parque de las Ciencias

Het museum Parque de las Ciencias is verdeeld over 70.000m². Het is gelegen op loopafstand van het centrum van Granada. Het museum is een vermenging van cultuur en wetenschap.

Het museum heeft verschillende delen waar steeds iets anders te ontdekken valt. Zo is er de Reis door het Menselijk Lichaam. Tijdens deze tentoonstelling worden innovatieve technieken gebruikt, waardoor je van alles leert over het menselijk lichaam, medische biologie, anatomie en nog veel meer. Daarnaast zijn er nog enkele vaste tentoonstellingen, waaronder de Biosfeer, Eureka en Perceptie. Ook zijn er vele tijdelijke tentoonstellingen die regelmatig worden vervangen. Het Parque de las Ciencias is ook erg leuk en leerzaam voor kinderen.

Planetarium en Astronomie

Een erg leuk deel van het park zijn het Planetarium en de Astronomie. Bij het Planetarium kun je een spannende reis door het heelal maken. Er zijn 110 projectors die meer dan 7000 sterren produceren. Bij de tuin van Astronomie kun je het dagelijkse en jaarlijkse pad van de sterren volgen. Je vindt er onder andere horloges en zonnekalenders.

Locatie

Parque de las Ciencias
Avda. de la Ciencia s/n.
18006 Granada

Tijden

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-19.00
Zondagen, feestdagdagen en maandagen voor een feestdag: 10.00-15.00 uur

Gesloten op: 1 januari, 1 mei, 25 december en elke maandag (behalve de maandag voorafgaand aan een feestdag)
Prijzen Museum
Algemeen: €6,50
Korting: €5,50
Student: €5,00

Prijzen Planetarium
Algemeen: €2,50
Korting: €2,00
Student: €2,00

Onder het kortingstarief valt: 65+, kinderen onder 18 jaar en groepen van meer dan 15 personen. Je betaalt apart voor het museum en het planetarium.

Tip!

Wanneer je meerdere culturele activiteiten wil ondernemen, kun je een kijkje nemen op Tiqet. Met het kaartje dat je via deze website kunt bemachtigen, heb je toegang tot meerdere bezienswaardigheden!

Comments are closed.