Tarifa

Tarifa, het kleine dorpje aan de kust waar elke dag de zon schijnt en het water aangenaam warm aanvoelt. Het Mekka voor wind – golf en kitesurfers. Dáár gebeurt het tegenwoordig allemaal voor de surfers. Op een doorsnee zomerdag laten honderden mensen hun kunsten zien en ’s avonds is er dat bekende relaxte sfeertje waar surfers bekend om staan. Ook wanneer je niet van watersporten houdt, is Tarifa heerlijk. Het fijne zachte zand het heerlijke briesje en de kilometers lange uitgestrekte kustlijn. Je waant je voor even in een tropisch paradijs.

De beste golven en windzeker

Op dit moment is Tarifa de populairste plek in Europa om te wind- en kitesurfen. Dit komt omdat de plek windzeker is en de golfen altijd goed zijn. Er wonen door het goede surfklimaat erg veel professionele kitesurfers. Dit komt doordat ze het hele jaar door kunnen trainen.

Kitesurfen

Laat je meevoeren door de wind op een klein board met een ‘vlieger’ eraan. Dat is kitesurfen. Door de wind die je vangt in de kite, kun je enorme snelheden behalen. In 2012 was het record gemeten van meer dan 100 kilometer per uur! Zo snel zul je natuurlijk niet gaan wanneer je begint met kiten. Voor de ervaren kiters is dit natuurlijk een populaire en bekende plek. Je kunt zelf je spullen meenemen, maar ook bij de kitesurfscholen huren. Als je nieuwe trucs wil leren of je techniek wil verbeteren ben je hier aan het juiste adres.

Kitesurfschool Tarifa
De basis krijg je erg snel onder de knie. Probeer het een keer uit door een les bij bijvoorbeeld de kitesurfschool Kite Progress Tarifa te boeken. Deze kitesurfschool richt zich geheel en alleen op kitesurfen en biedt verschillende lessen aan. De lessen zijn in verschillende talen te volgen. Onder andere Spaans, Engels en Duits.

Wil je de basis van het kiten onder de knie krijgen, boek dan de drie dagen module. Je kunt hier ook een appartement, hotel of een hostel bij boeken. Geniet van het weer en de relaxte sfeer en je wilt nooit meer naar huis.

Adres Kite Progress Tarifa
National Highway 340
11380 Tarifa

Windsurfen

Wind in de rug en gaan. Windsurfen geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Het kan enorm snel gaan en wanneer je de techniek onder de knie hebt, is zelfs een beetje wind genoeg om je vooruit te krijgen. Er zijn verschillende manieren te onderscheiden bij windsurfen. Bij waven heb je golven nodig, bij normaal windsurfen is het gebruik van de wind voldoende.

Windsurfen in Tarifa is net als kitesurfen erg populair. Je kan dan ook gemakkelijk een school vinden die jou de fijne kneepjes van het vak leert.

Banner1RondreisAndalusie

Windsurfschool
Een van de scholen die in Tarifa te vinden is, is Tarifa Windsurfing Deze school heeft zelfs voor kleine kinderen op maat gemaakte surfuitrusting. Ook kun je hier een accommodatie bijboeken.

Adres Tarifa windsurfing
Punta Paloma road N-340
kilometer 74
Playa Valdevaqueros-La duna

SUP Paddle

Overal aan de kust bij Tarifa kun je een surfplank huren, maar les nemen is net iets minder populair. Wat wel erg nieuw én populair is, is het SUP paddle. Bij SUP paddle sta je op een surfplank en peddel je als het waren over de golven. Dit is erg gemakkelijk en leuk om met de familie of met vrienden te doen. SUP cursussen zijn hier te boeken.

Adres
Poligono La Vega
11380 Tarifa

Surfen

Bij Dragon Kite School kun je ook surflessen boeken. Het lespakket is niet erg uitgebreid, maar voor een paar uur (privé)les zit je hier helemaal goed.

Voor een uitgebreid cursus aanbod kun je beter naar een plek nabij Tarifa. Informatie over prijzen en het lesaanbod staan op Oceano Surf School. Deze school biedt onder andere een 3 of 5 daagse cursussen aan, surfcamps en privélessen.

Adres
Av del Río,
11140 Conil de la Frontera

Accomodatie

Voor mensen die graag één of meerdere nachten in Tarifa willen verblijven hebben we twee leuke sfeervolle hostels uitgezocht.

Pink House Tarifa
Sfeervol mooi hostel met voordelig geprijsde gemengde kamers, maar ook kamers alleen voor de chicas (dames). Pink House beschikt over een dakterras en je hebt uitzicht over de stad en de zee. En het relaxte is dat het in hartje Tarifa is gelegen op loopafstand van het strand. Klik hier voor meer informatie.

Adres
Pink House Tarifa
C/Amador de los ríos nº 4
11380 Tarifa-Cádiz

South Hostel Tarifa
Een ander leuk hostel is South Hostel Tarifa. Vanaf het hostel ben je in 10 minuten op het strand. Binnen 5 minuten ben je per auto in het centrum. Ook bij dit hostel zit een dakterras. Als je het fijn vindt om wat meer privacy te hebben, dan kun je bij dit hostel ook een twee persoonskamer boeken. Klik hier voor meer informatie.

Adres
Calle La Linea de la Concepción, 204.
Poligono Industrial La Vega, 11380
Tarifa

Comments are closed.