Snuif cultuur!

In Granada zijn er heel veel bezienswaardigheden. Dit komt mede doordat er christelijke én Moorse kunst is terug te vinden. Ook vind je hier een mengeling van beide kunsten. Grandioos Granada heeft de bekendste en interessantste bezienswaardigheden voor jou opgesomd.

Top 5 bezienswaardigheden

Wil je er een culturele trip van maken in Granada? Grandioos Granada heeft voor jou een Top 5 opgesteld met de mooiste, leukste, indrukwekkendste bezienswaardigheden. Deze lijst kun je hier vinden.

Alhambra

Het Alhambra is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Granada. Het is een paleizencomplex dat uit de tijd van de Moren stamt. Er zijn dan ook veel Arabische invloeden terug te vinden. Meer over deze bezienswaardigheid, zoals entree en openingstijden, vind je hier.

El Albaicín

El Albaicín is een leuke, sprankelende Arabische wijk in Granada. In deze wijk kun je nog veel uit de tijd van de Moren terug zien. Nadat Granada werd heroverd door de christenen werden veel Arabische elementen verwoest. In deze wijk is dit nog terug te vinden en bevindt zich voor even in de geschiedenis van de stad. Meer informatie over El Albaicín en de bijbehorende bezienswaardigheden vind je hier.

El Bañuelo

Dit is het oudste badhuis van Granada. Het is zeker leuk om hier even een kijkje te nemen om te zien hoe badhuizen er vroeger uitzagen. Kijk hier voor meer informatie, openingstijden en locatie.

Kathedraal

De kathedraal van Granada vind je in het centrum van de stad. Aan deze kathedraal zit de Capilla Real vast. Op Grandioos Granada vind je entreeprijzen, openingstijden en tips. Over beiden vind je meer informatie op deze pagina.

Los jardines de Carmen de los Mártires

Deze prachtige tuinen liggen vlakbij het alhambra. Je kunt er heerlijk rustig wandelen en genieten van alle mooie natuur om je heen. Heerlijk als je even wilt ontsnappen aan het toeristische Alhambra. Kijk voor eer informatie op Carmen de los Mártires

Mirador de San Nicolas

Het is even klimmen, maar dan heb je ook wel een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra. Kijk voor meer informatie over dit uitkijkpunt op deze pagina.

Musea

In Granada zijn er veel musea te vinden. Voor ieder wat wils. Grandioos Granada heeft de leukste musea voor jou uitgekozen die je op deze pagina vindt. Daar vind je tevens de entreeprijzen en openingstijden.

Pleinen

In Granada zijn een heleboel leuke pleintjes verspreid over de stad. Op het ene pleintje zijn veel leuke terrasjes en achter een ander pleintje verschuilt een historisch verhaal. Kijk voor meer infomatie op deze pagina.

Sierra Nevada

Wist je dat je wanneer je in Granada bent, ook kunt skiën? In het zonnetje kun je skiën en/of snowboarden in de Sierra Nevada. In dit park vind je ook een nationaal park vol flora en fauna. Voor meer informatie en tips over een trip naar Sierra Nevada, klik je hier.

Comments are closed.