Nerja

Gelegen in het zuiden van Andalusië vind je Nerja, het meest oostelijk gelegen stadje aan de Costa del Sol! Met zijn ideale ligging op de rotsen boven het water en de prachtige stranden is Nerja zeker de moeite waard om eens (of vele malen meer!) te bezoeken!

Op ongeveer een halfuurtje rijden (50 kilometer) van Malaga kom je aan in deze gezellig drukke stad. Nerja is gelegen op een rotsplateau dat een stukje boven de Middellandse Zee ligt. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over het water! Omdat Nerja gelegen is aan zee biedt de stad maar liefst een 16 kilometer prachtig goudgeel zandstrand! Het is dan ook niet voor niets een geliefde plaats voor fanatieke watersporters. De promenade zit vol met verschillende barretjes, restaurantjes en is voor jong en oud een leuke uitgaansgelegenheid!

Nerja heeft het geliefde authentieke en de traditionele Andalusische charme weten te behouden. Dit zie je terug aan de tal van smalle straatjes en pleintjes die gevuld zijn met de beroemde pueblos blancos (witte huisjes)!

Een echte hotspot

Wanneer je besluit een bezoekje te brengen aan Nerja is er één attractie waar je bijna niet onderuit kunt komen! In het historische stadscentrum ligt namelijk Balcon de Europa. Dit is een uitstekende rotswand die maar liefst 23 meter boven zeeniveau ligt. Hierdoor heb je daadwerkelijk een spetterend uitzicht over Nerja, de Middellandse Zee en het prachtige bergengebied achter de stad, zeker een fotomomentje waardig!

Balcon de Europa dankt zijn naam aan Koning Alfonso XII, die zo gefascineerd was door het uitzicht dat hij besloot dit uitzichtpunt zo te noemen. Onder dit balkon zit een restaurantje waar je – voor of na je bezoek – nog een hapje kunt eten! Met de komst van Balcon de Europa is het daarbij gelegen strand Playa Calahonda zelfs uitgeroepen als het vaakst gefotografeerde strand in Spanje!

Geen regen, maar drup

Nerja heeft met meer dan 325 zondagen per jaar niks te klagen over het weer! Sterker nog, deze stad wordt “beschermd” door de Sierra Nevada en heeft hiermee zelfs een van de beste klimaten in Europa! Toch drupt het hier en daar nog wel eens… Naast het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en een magnifiek uitzichtpunt is er namelijk nog iets waar Nerja bekend om staat: druipsteengrotten! Iets dat jaarlijks vele toeristen trekt, zijn de “Las Cuevas de Nerja”, oftewel “de grotten van Nerja”. Deze liggen op ongeveer vier kilometer van het stadscentrum af. De grotten zijn ongeveer vijf kilometer lang en worden gevormd door dolomiet marmer.

Nerja I en Nerja II

De grot bestaat uit twee verschillende gedeeltes, waarvan alleen het eerste is opengesteld voor bezoekers. Het oudste kunstwerk dat hier ooit gevonden is, stamt uit de Bronstijd, dat maar liefst 27.000 jaar geleden is! Hieruit is op te maken dat de grot ooit bewoond is geweest! In het tweede gedeelte van de grot zijn muurschilderingen gevonden. Helaas worden deze niet toegankelijk gesteld voor bezoekers en is het dus niet mogelijk om hier te komen… In het nabijgelegen museum worden verschillende vondsten tentoongesteld, zoals fossielen, artefacten, beenderen en schelpdieren!

Ben je toevallig van plan om in juli deze grot te bezoeken? Dan kan het maar zo zijn dat je geluk hebt! Elk jaar wordt er namelijk in juli Festival de Música y Danza gehouden! Hier komen verschillende DJ’s samen om op te treden in deze grot!

Erop uit!

Niet al te veel tijd en toch nieuwsgierig naar al het historische dat deze omgeving te bieden heeft? Grandioos Granada heeft dan een excursie (link invoegen) voor je uitgezet die zeker de moeite waard is! Zo ga je onder andere langs Salobreña, een traditioneel – en natuurlijk wit(!) – stadje dat gelegen is boven op een heuvel, diverse historische kastelen en natuurlijk de beroemde druipsteengrotten in Nerja! Op de dag van de excursie vertrek je ongeveer rond 09:00 vanuit je het hotel, waar je rond 20:00 ook weer netjes wordt afgezet!

Comments are closed.