Apps

Ben je de weg kwijt, op zoek naar een authentieke tapasbar of wil je graag meer informatie over het Alhambra? Er zijn tegenwoordig veel handige en leuke applicaties die je kunt downloaden om nog meer van je tijd in Granada te genieten. Grandioos Granada heeft de beste apps voor je op een rij gezet.

La Alhambra de Granada

(Gratis en SP, ENG, FR, DUI)

Deze handige app maakt een bezoek aan het prachtige Alhambra nog leuker! Voor je bezoek aan het paleis kan je in de applicatie alle informatie vinden over openingstijden, bereikbaarheid, tickets en rondleidingen. Wanneer je in het Alhambra bent krijg je via de app uitgebreide informatie over alle monumenten. Tevens bevat de applicatie een GPS navigator, routes door het paleis en vijf virtuele tours.
Tip: de app bevat veel foto`s die tijdens het installeren van de app gedownload worden. Download de app daarom voor je bezoek aan het Alhambra om een hoog internetverbruik te voorkomen. Na het downloaden werkt de app offline.

GranadaBus

(Gratis en SP)

Gebruik je het openbaar vervoer om je door Granada te bewegen? De applicatie GranadaBus geeft je een overzicht van alle bushaltes in de stad en welke buslijnen waar stoppen. Bij iedere halte geeft de app je ook de actuele vertrektijden van de bussen. Verder bevat de app een zoekfunctie om de dichtstbijzijnde bushalte te vinden.

Granada – Travel guide

(Gratis en ENG)

Deze reisgids helpt je om Granada te verkennen. De app bevat informatie over de bezienswaardigheden van de stad, restaurants & hotels en een interactieve kaart. Bij iedere bezienswaardigheid vind je beoordelingen die eerdere reizigers aan deze plek gegeven hebben. Alle informatie is naar je telefoon te downloaden zodat je de applicatie offline kunt gebruiken.

Tapas por Granada

(Gratis en SP, ENG, FR, DUI, IT)

Weet je even niet waar je naar toe moet voor de heerlijke tapas waar Granada zo bekend om staat? Deze applicatie heeft een database met 200 tapasbars. Je kunt je keuze maken op basis van de aanbevelingen of gebruik maken van GPS om de dichtstbijzijnde bar te vinden. Ook leuk: de app bevat een tapaswoordenboek om je wegwijs te maken in de wereld van de tapas!

ANWB Taalgids

(Gratis en NL)

Om te helpen jezelf verstaanbaar te maken in Granada is er de Spaanse taalgids van de ANWB. Deze applicatie bevat woorden en zinnen in uiteenlopende thema`s zoals pech onderweg, medische hulp en bij de douane. Daarnaast heb je toegang tot een woordenlijst, kun je de uitspraak van woorden opzoeken en is er een leuk taalspelletje beschikbaar. Voor €3,99 download je een zeer uitgebreide versie van de applicatie.

Offline map Granada (City Navigators Map)

(€0,99 en ENG)

Deze applicatie is zeer geschikt wanneer je in het buitenland geen internetverbinding hebt maar toch graag van een kaart op je smartphone gebruik wilt maken. Je krijgt een zeer complete kaart van de stad. Je kan gebruik maken van maximale zoom, GPS en een zoekfunctie voor straten om je weg te vinden. Ook geeft de kaart de locatie van vele bezienswaardigheden, hotels, winkels en restaurants weer.

Comments are closed.