Flamenco

Flamenco is een typisch Spaanse dansstijl. U herkent het vast wel. Prachtige jurken, veel rood tinten, live muziek en soms met castagnetten. Misschien leuk om te weten, is dat de flamenco uit de regio Andalusië komt. In Granada is de flamenco sfeer dan ook goed terug te zien. Flamenco wordt op diverse locaties gedanst: onder andere in tablaos, zambras en peñas. Een tablao is een bar met live muziek, een zambra een soort kleine grot/museum en een peña is ook een soort grot. Hier vind je verschillende tablaos en peñas waar flamenco optredens worden georganiseerd.

Flamenco optreden + Alhambra + diner

In het geval dat je graag een Flamenco optreden zou willen zien in Granada en ook van plan bent om het Alhambra te gaan bekijken en niet in rijen wil wachten voor kaartverkoop, kies dan voor een combinatieticket. In de grot ´La Canastera´ vindt een Zambra Flamenco optreden plaats door een traditionele zigeuner familie. Je kan kiezen voor een Flamenco optreden met diner of zonder diner. Het fijne van een combinatiepakket is dat je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Granada en ook weer wordt afgezet. Bestel hieronder direct een kaartje voor Flamenco optreden + Alhambra + diner.

Le Chien Andalou

In Le Chien Andalou, de Andalusische hond, zijn er flamenco optredens, concerten en jamsessies. Er hangt een gezellige sfeer en men probeert hier de flamenco van de straat terug te brengen naar het podium. Naast dans en muziek te aanschouwen, kun je hier ook een hapje eten. Het is handig om van te voren te reserveren. De shows zijn meestal snel uitverkocht. Kaarten variëren tussen de €4 en €8. Reserveren doe je via de website van Le Chien Andalou.

Locatie
Le Chien Andalou
Carrera Darro, 7
Granada, 18008

Cueva La Rocío

Cueva La Rocío is een echte peña, een grot waar je echte flamenco vindt. Flamenco in Granada wordt vaak beoefend door de zigeuners. La Rocío is dan ook een zigeunerbedrijf. Het bedrijf heeft zichzelf groot gemaakt. Er komen vaak sterren langs. Zo heeft onlangs Michelle Obama de sfeer van de flamenco geproeft in Cueva La Rocío. Je kunt hier ook een hapje of wat tapas eten. Cueva La Rocío biedt vervoer aan waarbij je opgehaald wordt bij uw hotel. Een echte aanrader!

Locatie
Cueve La Rocío
Camino del Sacromonte, 70
18010 Granada

Sala Vimaambi

In Sala Vimaambi, in de Moorse wijk Albaicín, biedt “Raiz y Duende” jou op vrijdag en zaterdag een spetterende flamencoshow aan. Om 21:00 en 22:30 begint een één uur durende show. Er is een vaste ploeg bij Raiz y Duende met dansers, zangers en muzikanten. Raiz y Duente is een samenwerking van kunst. Zo wordt er ook beeld getoond en kunst. Een kaartje kost €15, inclusief een drankje en kun je bestellen via de website van Sala Vimaambi. Kijk onder het tapblad ´programacion´ voor een mooie show.

Locatie
Sala Vimaambi
Cuesta de San Gregorio, 30
18010 Granada

Comments are closed.