Shoppen

Wil je graag winkelen wanneer je in Granada bent? Er is een enorme diversiteit aan winkels en daarom kun je er heerlijk een dagje shoppen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Souvenirs

Laguna Taller de Taracea
Granada staat bekend om de ‘taracea’, dit is een soort mozaïekwerk dat in hout wordt ingelegd. Het wordt op allerlei verschillende soorten voorwerpen gebruikt; doosjes, spiegelranden, schaakborden en zelfs gitaars. Bij de meeste souvenirwinkels verkopen ze wel wat taracea. Maar als u benieuwd bent hoe het gemaakt wordt is het leuk om even een kijkje te nemen bij Laguna Taller de Taracea. De winkel ligt op Calle Real de la Alhambra 30, vlakbij het Alhambra.

Calle Alcaiceria
Deze straat ligt vlakbij de kathedraal en in de tijd van de Moren werd hier een zijde markt gehouden. Tegenwoordig is het een geweldige straat om souvenirs te kopen. Er is echt van alles te koop, je zult zien dat veel dingen ook in Moorse stijl zijn. Bijvoorbeeld kleden, tassen en sjaals met Moorse printjes, en pofbroeken en lampjes in verschillende kleuren. Aangezien een groot deel van de spullen die er verkocht worden half buiten de winkeltjes hangen, lijkt het een beetje alsof het een kleine Arabische markt is. In deze straat kan het erg druk worden met toeristen, daarom raden we je aan om redelijk vroeg te beginnen met shoppen.

Calle Caldería Nueva
Ook in deze straat zijn genoeg winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. Er worden veel handgemaakte producten verkocht, zoals sieraden, slippers en keramiekwerk. In dit straatje zijn ook veel téterias te vinden, dit zijn gezellige Arabische theehuisjes.

Winkelstraten

Naast alle kleine souvenirwinkeltjes zijn er natuurlijk ook een heleboel winkels waar je kleding en schoenen van de laatste mode kunt kopen. De grote nationale en internationale modeketens bevinden zich vooral op Gran Via de Colon en Reyes Católicos. Je kunt naar Calle de los Mesones voor wat kleinere boetiekjes.

Winkelcentra

Serrallo Plaza
Dit is een modern winkelcentrum dat pas sinds 2012 geopend is. Er zijn meer dan 60 winkels, waaronder de belangrijkste nationale en internationale modemerken.
Dit winkelcentrum ligt iets buiten het centrum, op Paseo Lagunas de Cameros 1. Je kunt er het beste met de bus heen, buslijnen 19 en 21 gaan in deze richting.

Centro Commercial Neptuno
Dit grote winkelcentrum heeft wel drie verdiepingen. In dit winkelcentrum zijn allerlei internationale winkelketens te vinden. Je kunt er dus van alles kopen, kleding, sieraden en schoenen. Maar er zijn ook wat restaurants, een bioscoop en er is zelfs een discotheek. Vanaf Plaza Nueva is het ongeveer 20 minuten lopen, maar je kunt natuurlijk ook een bus nemen, bus 4, 5, 10, 11, 22 stoppen dichtbij Centro Commercial Neptuno.

Openingstijden

De meeste winkels zijn op zondag gesloten.
Hou er rekening mee dat sommige (vooral kleinere, plaatselijke winkels) tijdens de siësta gesloten zijn. Deze winkels zijn meestal open van 10:00-13:30 uur en 17:00-20:30 uur.
De grotere winkelketens zijn open van 10:00-20:30 uur.
De meeste winkelcentra zijn open van 10:00-22:00 uur.

Goedkoop shoppen

De wintersale begint meestal rond half januari en duurt tot eind februari. De zomersale duurt meestal van begin juli tot eind augustus.

Tips
  • Als je wilt pinnen of met creditkaart wilt betalen moet je je vaak kunnen identificeren, zorg er dus voor dat je een identificatiebewijs bij je hebt wanneer je gaat shoppen.

Comments are closed.