Pleinen

In Granada zijn een heleboel mooie en gezellige pleinen, leuk om overheen te lopen of om lekker even op een van de terrasjes te zitten. Er zijn veel verschillende pleinen dus de keuze kan lastig zijn, daarom hier een aantal pleinen die je absoluut niet mag missen!

Plaza Nueva

Het Plaza Nueva is gebouwd bovenop de rivier de Darro om meer ruimte in de stad te creëren. Het werd later ook een van de belangrijkste pleinen van de stad, er waren veel festiviteiten maar er werden vroeger ook publieke executies gehouden. Waarschijnlijk passeer je dit plein meerdere keren tijdens je verblijf in Granada, het ligt heel centraal en grenst aan mooie bezienswaardigheden. Naast dit plein vind je tevens de opstapplaats voor de busjes naar het Alhambra. Maar het is zeker ook de moeite waard om even iets langer op het plein te blijven, om bijvoorbeeld even een lekker verfrissende cerveza of vino op een van de gezellige terrasjes te drinken.

Plaza Bib Rambla

Dit plein ligt vlakbij de Kathedraal van Granada. Door de jaren heen zijn allerlei activiteiten gehouden. In de tijd van de Moren werd het plein gebruikt tijdens veel festiviteiten, later gebruikten de Christenen het voornamelijk voor stierenvechten. Nu staat er midden op het plein een enorme fontein en er zijn een heleboel terrasjes waar je onder het genot van een hapje of drankje lekker in het zonnetje kunt zitten.

Campo del Principe

Dit gezellige plein ligt in de wijk oude joodse wijk Realejo aan de voet van de berg waar het Alhambra zich op bevindt. Vanaf dit plein kun je dus mooi op het Alhambra uitkijken. Op het plein staat een enorm beeld van Jezus en verder staan er een heleboel bankjes waar je even lekker kunt zitten en voor de kids is er een speeltuintje. Daarnaast zijn er een heleboel tapasbarretjes met gezellige terrasjes, in de zomer zitten deze vaak vol met mensen.

Paseo de los tristes

Wanneer je de naam van dit plein letterlijk vertaalt krijg je de ‘gang van de droevige’ (officieel heet het plein´Paseo del Padre Manjón´, maar wordt ´Paseo de los tristes genoemd´). Het wordt zo genoemd omdat de begrafenisstoet dit plein altijd passeerde op weg naar de begraafplaats die bij het Alhambra ligt. Het plein ligt recht naast de rivier de Darro. Als je vanaf het plein de laatste burg ‘Puente del Aljibillo’ oversteekt en hier linksaf slaat kun je een wandeling maken over ‘Camino del Avellano’. Deze leidt naar de ‘Fuente del Avellano’, de hazelnoot fontein. Het is eventjes omhoog wandelen maar dan heb je ook wel een mooi uitzicht over de Sacramonte en Albaicin. Daarnaast kun je vanaf dit plein in ongeveer 20 minuten naar het Alhambra wandelen.

Comments are closed.