Café

Heerlijk ontbijten op een gezellig terrasje of echt op z’n Spaans lekker aan de bar een ‘pan tostada con tomate’ (geroosterd brood met verse tomaten ‘tapenade’). Maar ook voor de liefhebbers van zoete heerlijkheden met een kop koffie of thee zijn er genoeg mogelijkheden.

Koffie/Ontbijtje/Zoete heerlijkheden/Broodjes
Casa Isla

‘Pionono’ is een typisch lokale specialiteit (oorspronkelijk uit het dorpje Santa Fe) die, naast vele andere lekkernijen, van oorsprong door de familie Isla werd gemaakt. Er wordt gezegd dat de naam ‘Pionono’ is ontstaan om de paus Pío IX te eren. Leuk om te weten is dat Alfonso de XIII zo onder de indruk was van deze lekkernij, dat hij ‘Casa Isla’ de titel gaf van officieel leverancier van het koninklijk huis. Natuurlijk is er bij Casa Isla nog veel meer lekkers te bestellen, waaronder verschillende taartjes en cakes, maar ook is er gedacht aan de mensen die van hartige hapjes houden. Voor meer informatie en een indruk van het aanbod kun je kijken op Casa Isla bij ‘productos’ (in het Spaans).

Locatie
Om een idee te krijgen van de verschillende locaties kun jeeen kijkje nemen op de website van Casa Isla (in het Spaans) en op de betreffende straat klikken.

Casa Isla
Avenida de la Constitución, 48
Calle Acera de Darro, 62
Carrera del Genil, 27
Torre de la Pólvora, 2

Pasteleria López Mezquita

Niet ver van de kathedraal en Plaza Nuevo gelegen, vind je Pasteleria López Mezquita. Vooral voor koffie met zoete heerlijkheden is dit een leuke en zeer geschikte locatie. Ook voor de eerder genoemde ‘Pionono’ kun je hier goed terecht.

Locatie
Pasteleria López Mezquita
Calle Reyes Catolicos, 39

Café Fútbol

D. Antonio Suárez Martín startte ooit met de verkoop van melk inclusief thuisbezorging, maar in 1903 opende hij Café Fútbol in Granada. Het is nog steeds eigendom van dezelfde familie. Dit café staat vooral bekend om de overheerlijke ‘churros con chocolate’, oftewel een soort oliebol/donut, maar dan in de vorm van een stengel met warme chocolade. Ook de ‘leche rizada’ is één van hun specialiteiten en voor kaneelliefhebbers zeker een aanrader. Verder zijn er ook genoeg hapjes voor degenen die de voorkeur geven aan hartige gerechten. Een broodje ‘San Francisco’ met gebakken varkenshaas, spek, tomaat, sla en kaas is de moeite waard.

Om een indruk van de verschillende lekkernijen te krijgen, kun je kijken op Café Fútbol. (in het Spaans)

Locatie
Café Fútbol
Plaza de Mariana Pineda, 6

Bar Aliatar

In 1947 opende Salvador Peña Palacios Bar Aliatar en inmiddels zijn er al vele bekende mensen, waaronder Henry Fonda en Lola Flores, langsgekomen voor een overheerlijk broodje. Aangezien er drie keer per dag brood wordt gebakken, zijn de broodjes lekker vers. Van een broodje met de traditionele Spaanse aardappelommelet (Tortilla de patatas) tot varkenshaas van de grilplaat eventueel in combinatie met kaas, sla en mayonaise (Lomo) en nog veel meer. Vanwege de lekkere broodjes en de goede prijs kwaliteit verhouding komen veel locals ook graag naar Bar Aliatar. Om een indruk te krijgen van de locatie en de broodjes kun je kijken op Bar Aliatar (in het Spaans).

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 09.00 – 23.00 uur (zondag gesloten)

Locatie
Bar Aliatar
Calle San Sebastián, 4

Comments are closed.