Tapas y bebidas

Tapas kennen de meeste mensen wel, maar bebidas? “Una bebida” is een drankje in het Spaans. Spanjaarden houden wel van een drankje. In de zomer drinkt men vaak een “tinto de verano”, een gemixt glaasje sangria. Lekker fris! In de meeste barretjes in Granada kun je terecht voor een lekker drankje en vaak krijg je hier een bordje tapas bij. In Granada zijn er heel veel bars, voornamelijk tapasbars. Grandioos Granada heeft voor jou de lekkerste, gezelligste en beste tapas bars op een rijtje gezet.

Bar Casa Julio

Deze bar staat bekend om haar tapas. Het zit er dan ook altijd vol met Spanjaarden, een goed teken. De bar is erg klein, maar heel gezellig. Aanraders zijn de tapas met vis en aubergine. De tapas zelf zijn van goede kwaliteit en niet duur. Het personeel is er heel vriendelijk. Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar tapas.

Locatie
Bar Casa Julio
Calle Hermosa (Plaza Nueva)
18010 Granada

Bar Los Diamantes

Een goede en bekende bar in Granada met uitzicht op het Alhambra. Het wordt dan ook als derde beste bar aangegeven in de reviews. Elke dag wordt er verse vis geleverd en dit resulteert in heerlijke gerechtjes. Het is een echte, gezellige taberna. Het is wel al wat bekender onder de toeristen, maar dat doet niet af aan de typisch Andalusische sfeer.

Locatie
Bar Los Diamantes
Calle Navas, 26
18009 Granada

Bar Páramos

Bar Páramos bevindt zich in een zeer levendige wijk. In deze bar komen vooral veel jongeren en in weekenden komen ze hier samen voor gezellig een drankje te doen of voetbal te kijken.

Locatie
Bar Páramos
Calle Horno de Haza, 25
18002 Granada

Casa Colon

Casa Colon is vrij prijzig voor Granada vergeleken andere bars. Een prijsindicatie: Je betaalt hier €3 voor een glas wijn. Toch is het leuk om hier bijvoorbeeld alleen een drankje te doen. Casa Colon heeft namelijk een erg gezellig terras waar je gezellig tussen de locals kunt zitten.

Locatie
Casa Colon
Calle Ribera del Genil, 2
18005 Granada

d’platos

Deze bar is modern ingericht. Witte kleuren domineren de ruimte en kan ervaren worden als net en fris. Er zijn binnen fijne zitjes en buiten een terras voor mooi weer. Het leuke van d’platos is, is dat je niet een willekeurig tapaatje bij een drankje krijgt, maar deze zelf mag kiezen. Er is namelijk een kaart met tapas die je bij je drankje krijgt. Er werkt vriendelijk en professioneel personeel. De bar ligt net buiten het centrum, maar is prima op loopafstand te bereiken en zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Locatie
d’platos
Acera del Darro, 92
18005 Granada

Mariscal Delicatessen

Mariscal Delicatessen is half winkel, half bar, gescheiden door een glazen wand. In het barretje zijn vooral de “embutidos y quesos” (hammen, salami’s, gedroogde vleeswaren en kazen) aan te raden. Wanneer je aan de bar of een van de hoge tafels een drankje besteld, krijg je daar meestal een behoorlijk bord met lekkernijen bij. Verrassend! Het is eigenlijk altijd druk in Mariscal Delicatessen. De Spanjaarden zijn ook zeer te spreken van de producten. Heb je erg genoten van een bepaald product? In de bijbehorende winkel kun je eventueel nog wat kopen voor thuis!

Locatie
Mariscal Delicatessen
Carrera del Genil, 12
18005 Granada

La Trastienda

Als je La Trastienda binnenkomt dan lijkt het net een winkeltje, maar als u achter de balie langs gaat, komt u bij de goed verborgen tapasbar. Hier kun je genieten van een drankje en wat tapas. Vooral de wijnen, kazen en ham zijn echt aanraders!

Locatie
La Trastienda
Calle Cuchilleros, 11
18009 Granada

Comments are closed.