Fiesta Nacional de España

Op 12 oktober wordt in Spanje het “Fiesta Nacional de España” gevierd, oftewel het Nationale feest van Spanje. Het is één van de vele nationale feestdagen in Spanje. Ook in Granada wordt deze dag gevierd. Misschien is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat de reden is van deze feestdag en hoe dit feest gevierd wordt, wel nieuwsgierig? Hier vind je alle informatie!

Wat

De Spanjaard Cristobal Colón was een slimme man. Hij leefde in de vijftiende eeuw. Toentertijd geloofde men dat de aarde plat was. Cristobal wist wel beter. Hij zou aantonen dat de aarde rond was. Hij voer in westelijke richting vanuit Spanje en wilde bij Indië (nu Indonesië) uitkomen. Maar op 12 oktober 1492 stuitte hij op wat anders. Amerika. Cristobal Colón is Columbus. Hij was niet van plan Amerika te ontdekken, maar het ongelijk aan te tonen van de mensen. Desondanks werd door deze ontdekking het Spaanse Rijk steeds groter. Er kwamen Spaanse invloeden in Amerika, wat later Latijns Amerika zal worden genoemd.

Het zou later een van de bekendste ontdekkingsreizen in de geschiedenis zijn. Spanje werd het meest invloedrijke land ter wereld in de vijftiende en zestiende eeuw. Fiesta Nacional de España wordt ook wel Día de la Hispanidad genoemd. Hispanidad heeft betrekking op iedereen die zijn/haar geschiedenis in Spanje heeft liggen. Deze groep bestaat uit 27 naties, tegen de 500 miljoen mensen aan in vijf verschillende continenten. Met deze feestdag wordt het Spanje gevoel gevierd.

Feestdag? Waar?

La fiesta wordt in elke regio anders gevierd. In Madrid wordt dit het grootst gedaan. De feestdag gaat hier gepaard met stierenvechten, vele parades en het ophijsen van de Spaanse vlag. Een bekende parade is de militaire. Hierbij wordt de militaire kracht getoond aan de koning en zijn vrouw en de minister-president. Ook Zaragoza is een populaire bestemming om het Fiesta Nacional de España te vieren. Hier vinden vele processies en festiviteiten plaats. Jaarlijks gaan er duizenden mensen heen.

Spaanse bevolking

Op 12 oktober zijn de Spanjaarden vrij en zij genieten dan ook van deze feestdag. Meestal wordt de dag rustig doorgebracht met familie of vrienden. Winkels, kantoren en overheidsgebouwen zijn gesloten op nationale feestdagen, zo ook op Fiesta Nacional de España. Soms zijn er wel wat kleine bakkerijtjes en supermarkten open.

Tip

De OpenCor (supermarkt) is 365 dagen per jaar geopend. Wanneer de meeste supermarkten op Fiesta Nacional de España gesloten zijn, kun je hier uw boodschappen halen.

Comments are closed.