Wandelen

Granada is omgeven door mooie berglandschappen. Vanaf de stad ben je in zeer korte tijd midden in de prachtige natuur. Het hele jaar door kun je in de omgeving van Granada heerlijk wandelen over de vele wandelroutes die er zijn uitgezet. Grandioos Granada heeft een paar leuke wandelingen voor jou op een rijtje gezet.

Los Cahorros de Monachil

Een van de populairste wandelomgevingen van de Sierra Nevada is bij de kloof van Monachil. Hier zijn meerdere routes waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een wat makkelijkere, kortere route of een moeilijkere en langere route. De routes zullen je meenemen over open weides met olijfbomen en klaprozen, langs steile rotswanden en kletterende watervallen. Soms zal je over een avontuurlijke hangbrug moeten en het kan zijn dat je af en toe moet bukken om onder de rotsen door te lopen. Dit alles maakt het tot een erg afwisselende wandeling die ook voor kinderen erg leuk en spannend is!

In ongeveer een half uurtje ben je vanaf Granada in Monachil. Je kunt er komen met de auto. Maar je kunt vanaf Granada ook de bus nemen vanaf Paseo de Basilios. Je neemt dan bus 183 naar Monachil of bus 181 of 182 naar Barrio de Monachil. Vanaf Barrio de Monachil is het ongeveer 2 km lopen naar het startpunt van de wandelroutes.

Beas de Granada

Beas de Granada is een dorpje iets verderop van Granada. Vanaf dit dorp kun je veel wandelingen maken. Een van deze wandelingen neemt je vanaf het dorp mee naar de stad Granada, je hoeft dus niet meer de bus terug naar Granada te pakken! De route is ongeveer 16 km lang. Dat lijkt misschien erg lang, maar doordat het pad makkelijk begaanbaar is zal de wandeling ongeveer 4 tot 5 uur duren. Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht over de bergtoppen van de Sierra Nevada. Van ongeveer november tot mei zullen de bergen besneeuwd zijn, wat het uitzicht nog spectaculairder maakt!

Je kunt Beas de Granada bereiken met bus 300. Deze vertrekt vanaf Paseo de Basilios en het duurt ongeveer een half uur.

Silleta de Padul

De steile smalle paadjes maken dit een wat moeilijkere wandeling die vooral voor ervaren wandelaars erg leuk zal zijn. Een stijl pad neem je dwars door de bossen mee naar de top van de berg. Vanaf hier kun je onder het genot van een prachtig uitzicht even bijkomen van de zware klim. Het pad naar beneden is een stuk minder stijl, want deze loopt om de berg heen. Doordat deze wandelroute erg hoog ligt, kan het in de winter moeilijk begaanbaar zijn in verband met sneeuw.

Het beginpunt van de wandeling is in Dílar. Dit dorp kun je met de auto bereiken. Of u kunt bus 171 pakken vanaf Callejón del Pretorio in Granada. De busrit duurt ongeveer 45 minuten.

Tips

• Neem genoeg water mee! Niet op alle routes is het mogelijk om je water bij te vullen.
• Denk eraan dat de temperaturen in de zomer erg hoog op kunnen lopen en niet op alle wandelroutes is er even veel schaduw.
• De vertrektijden van de bus kun je opzoeken op deze website via ´horarios por líneas´.
• Ga voor meer leuke wandelroutes naar trek Sierra Nevada, hier kun je ook een gps en pdf van de routes downloaden.

Banner Granada pakket

Comments are closed.