Paardrijden in Granada


Houd je van de prachtige natuur en ben je een echte paardenliefhebber? Dan zit je in het zuiden van Spanje helemaal goed! Spanjaarden zijn namelijk dol op paarden en paardrijden. Andalusië heeft zelfs zijn eigen paardenras voortgebracht, de Andalusiër. Dit populaire ras is al eeuwen oud en kent zijn oorsprong in de omgeving van Sevilla.

De sport wordt veel beoefend en vooral tochten door de natuur zijn erg populair.
De omgeving van Granada leent zich hier ook perfect voor. De Sierra Nevada (gebergte) is op nog geen uur rijden te bereiken en hier kun je uren, dagen, zelfs weken achtereenvolgend rijden op een echte Andalusiër.

Alpujarras

De Alpujarras ligt in het zuiden van de Sierra Nevada. Het heeft een divers en veranderlijk natuurgebied. De flora en fauna zijn uniek te noemen. Je kunt hier op de rug van een prachtig paard dagen achtereenvolgend door het Sierra Nevada National Park rijden. Er zijn natuurlijk ook kortere tochten van bijvoorbeeld een uur te boeken.

Met de auto is de Alpujarras vanaf Granada te bereiken in 2 uur en 20 minuten.
Het gebied is niet toegankelijk met het openbaar vervoer.

Lecrin Vallei

Een andere plek in de Sierra Nevada waar je kunt startten met de tocht is in de Lecrin Vallei. Vanaf hier kun je de eeuwige sneeuw op de bergtoppen van de Sierra Nevada zien.

Met de auto ben je in 40 minuten in deze vallei.
Binnen een uur is deze vallei bereikt met het openbaar vervoer.In de Sierra Nevada zijn verschillende maneges gevestigd. De ritten die te boeken zijn variëren van 1 uur tot meerdaagse vakanties. Ook een losse manege les kan geboekt worden.
Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op paardrijden in Andalusië.

Strandrit in Nerja

Een strandrit met ondergaande zon of juist met zonsopkomst is voor veel mensen een droom. Galopperen langs de kustlijn geeft een ultiem gevoel van vrijheid.

In de plaats Nerja kun je een strandrit maken. Je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt rijden en of je er een gids bij wenst. Bij een lange rit kun je ook een lekkere Spaanse lunch erbij boeken.

Nerja is met de auto in 1 uur en 15 minuten te bereiken.
Met het openbaar vervoer is Nerja in 1 uur en 50 minuten te bereiken.

Elk niveau

Iedereen, van jong tot oud en van beginner tot ver gevorderde, kan te paard de omgeving van Granada verkennen. Voordat je de rit begint, wordt er eerst gekeken wat je wensen zijn en welk niveau je hebt. Hierdoor zul je zorgeloos genieten en een onvergetelijke tocht maken.

Tips

Heb je thuis een cap en rijlaarzen? Neem deze dan mee. Vaak zijn er alleen helmen in een paar standaard maten. Voor comfort zijn eigen spullen het prettigst.

Draag geen strakke spijkerbroek. Een legging of joggingbroek is het prettigst.

Draag, als je geen rijlaarzen hebt, dichte schoenen met een gladde onderkant.

In de zomermaanden juli en augustus is het overdag erg warm. Voor rijcomfort op het strand kun je het beste vroeg in de ochtend of in de avond gaan paardrijden. In de bergen van de Sierra Nevada hoef je daar minder rekening mee te houden omdat dit hoger gelegen is.

Comments are closed.