Vegetarisch eten in Granada

Als vegetariër de grens over kan soms voor wat problemen zorgen. Zo ook in Spanje. Veel Spanjaarden spreken weinig tot geen Engels. Duidelijk maken dat je een vegetarische maaltijd wenst, wordt daardoor soms wat lastig. Ook zijn Spanjaarden doorgaans dol op vlees en komt het zelden voor dat men vegetarisch eet.

Maar vegetarisch eten hoeft in Spanje echt geen probleem te zijn. Er zijn restaurants die zich hebben gespecialiseerd in de vegetarische keuken en je kunt natuurlijk vegetarische tapas bestellen.
Ook zijn er veel delicatesse -en natuurwinkeltjes te vinden in Granada. Op de lokale markten zijn streekproducten en veel is biologisch. Op die manier kun je, ter afwisseling, ook zelf een vegetarische maaltijd maken.

Vegetarische Tapas

In Spanje kun je prima tapas eten als vegetariër. Het vergt soms wat inspanning om het juiste gerecht te vinden maar er is keuze genoeg. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende groenten tapas. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde aubergine, asperges of paprika? Champignons in de knoflook of groene en zwarte olijfjes? Ook lekker zijn de gekruide aardappeltjes. Verder kun je altijd wel brood met knoflook, tomaat en olijfolie bestellen.

Wanneer je wel vis eet, dan heb je een ruime keuze aan zee- en schaaldieren. Wat je dan beslist moet bestellen zijn de gamba´s met knoflook. De Spaanse keuken kent ook verschillende smaakvolle kazen die het proberen waard zijn.

Restaurants

In Granada zijn er een aantal restaurants te vinden die helemaal ingesteld zijn op vegetariërs of een vegetarisch menu aanbieden naast een menu met vlees en/of vis. We hebben drie smakelijke suggesties voor je op een rij gezet.

Adres van Hicuri Art Vegan

Calle Santa Escolastica,
Esquina Plaza Girones 4
Granada
Telefoonnummer: 646462978
Openingstijden: ma tot en met vr: 08:00- 23:00
zaterdag en zondag: 9:30 – 11:30

Paprika

Paprika is een gemoedelijk, klein en sfeervol restaurantje waar je binnen en buiten kunt dineren. Het restaurant biedt alleen vegetarische gerechten aan en er wordt veel gekookt met lokale en organische producten. De wijnliefhebber kan kiezen voor een organische wijn. Ook leuk om een keer te proberen zijn de rawfood en de macrobiotische gerechten. Het eten is vergeleken met andere restaurantjes in Granada relatief wat duurder. Maar de smaak blijft subliem.

Adres Paprika

Cuesta de Abarqueros, 3
Granada
telefoonnummer: 958804785
openingstijden: Elke dag van 13.00-16.00, 20.00-23.30.

L´Atelier

Het volgende restaurant is op anderhalf uur rijden vanaf Granada, maar zo bijzonder dat we het graag met je delen. Dit restaurant is tevens een bed & breakfast en ligt in de Alpujarras. Behalve overnachten en vegetarisch eten kun je hier ook vegetarische kookcursussen krijgen.
Het restaurant is klein en hierdoor erg gezellig en sfeervol. De keuken maakt vooral gebruik van organische streekproducten. De wijnen zijn ook erg smaakvol. De kaart is, ondanks dat het een klein restaurant is, erg uitgebreid.

Adres L´Atelier

Calle Alberca 21,
18414 Mecina-Fondales
Granada, Spain
Bellen voor openingstijden
Telefoonnummer: +34-958-857501

Comments are closed.