Oud en nieuw in Granada

Ben jij met oud en nieuw in Granada? Oud en nieuw gaat er iets anders aan toe dan in Nederland, maar zeker niet minder leuk! Grandioos Granada geeft je graag de tips voor een leuke vakantie rond oud en nieuw.

Tradities

Oud en nieuw wordt door de Spanjaarden voornamelijk met familie gevierd met een uitgebreid diner en het nieuwe jaar wordt om 00:00 feestelijk ingeluid. Een Spaanse traditie met oud en nieuw is het eten van twaalf druiven. Om 00:00 is het de bedoeling dat je iedere klokslag een druif eet. Het nieuwe jaar wordt hiermee ingeluid. Iedere druif brengt geluk voor een maand. Deze traditie wordt zowel thuis, in restaurants, als op straat gehouden. Een andere traditie in Granada met oud en nieuw is het dragen van rood ondergoed. Deze traditie komt uit de middeleeuwen en het zal zorgen voor meer liefde in het nieuwe jaar.

Feestje

Oudjaarsavond beginnen de pleinen in Granada langzaam vol te raken. Er spelen bandjes, er zijn verschillende barretjes open en de sfeer is gezellig. De mensen staan om 00:00 klaar met de druiven en de champagne. Vuurwerk is in Spanje minder gebruikelijk. Enkel in de grote steden in Spanje luiden ze het nieuwe jaar in met vuurwerk. In Granada wordt er daarentegen wel ieder jaar op Plaza del Carmen vuurwerk afgestoken. Na 00:00 openen de clubs om het nieuwe jaar in te luiden. De clubs Mae West, Forum Plaza, Boom Boom Room, Aliatar, Vogue en Magic zijn populair op oudejaarsavond. De tickets voor deze feestjes kun je in de weken voor oud en nieuw kopen op de website Central Dentradas.

Tip: zorg wel dat je goed op tijd een ticket hebt voor de feestjes van oud en nieuw. Deze feesten zijn vaak snel uitverkocht.

Dagen rondom oud en nieuw

Verblijf je langer in Granada dan alleen oud en nieuw? Dan heb je wellicht wat aan de tips rondom Kerst in Granada. De Spanjaarden vieren 5 en 6 januari Dia de Reyes, oftewel Driekoningen. Op de pagina Dia de Reyes lees je meer over deze feestdag in Granada.

Oud en nieuw diner

Tijdens oud en nieuw zijn er veel restaurants die een speciaal ‘nochevieja’ menu aanbieden.

Hotel

Hotel Carmen Granada is een leuke optie wanneer je met oud en nieuw in Granada verblijft. Dit hotel ligt in het centrum van Granada en slechts 5 minuten lopen naar de kathedraal van Granada. Het hotel is stijlvol ingericht en in het restaurant zijn er typische Andalusische gerechten te bestellen. Iedere avond is er live muziek in de pub van het hotel en op het dak bevindt zich een dakterras inclusief zwembad en uitzicht over de hele stad. Vanaf hier kun je het vuurwerk van Granada goed zien.

Comments are closed.