Carmen de los Mártires

Dit prachtige park ligt naast het Alhambra. Het is een heerlijk park om even tot rust te komen na een bezoek aan het drukke Alhambra.

Carmen de los Mártires is nog een verborgen schat, de meeste mensen die Granada bezoeken weten niet van het bestaan van dit park. Dit betekent dat het er altijd lekker rustig is, het is dus een heerlijke plek om even aan te drukte van de stad te ontsnappen met een lekkere picknick of een fijne wandeling in de schaduw van de bomen!

Flora en fauna

In het park bevinden zich allerlei soorten dieren. Er is een mooi vijvertje met eenden en zwarte zwanen, en in de bomen zitten vaak nog veel meer vogeltjes. Ook zijn er wat eekhoorntjes die zich af en toe eventjes laten zien. En als je mazzel hebt lopen er wat mooie pauwen trots rond te paraderen. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten planten en bomen. Er is bijvoorbeeld een gedeelte met fruitbomen, zo groeien er wat appel, sinaasappel, granaatappel bomen.

Architectuur

Terwijl je door het park wandelt, zal je verschillende mooie dingen passeren. Er zijn een aantal fonteinen en grote beelden. Over de vijver staat een bruggetje en er staat een groot oud aquaduct in het park die zeker de moeite waard is om even een blik op te werpen. Daarnaast staan er ook een aantal Moorse gebouwen. Er is bijvoorbeeld een prachtig paleis waar weleens bruiloften plaatsvinden.

Ligging

Het park bevindt zich op een heuvel vlakbij het Alhambra. Je kunt naar het park lopen door de smalle kronkelende straatjes of je kunt een minibusje(lijn 31en 32) nemen richting het Alhambra vanaf Plaza Nueva.

Openingstijden

15 maart tot 14 oktober
Maandag tot vrijdag 10:00-14:00 en 18:00-20:00
Weekend en feestdagen 10:00-20:00
15 oktober tot 14 maart
Maandag tot vrijdag van 10:00-14:00 en 16:00-18:00
Weekend en feestdagen 10:00-18:00

Entree

Gratis!

Locatie

Paseo de los Mártires s/n,
18009 Granada

Tips

• Een aantal delen van het park bevinden zich op verschillende verdiepingen, deze zijn aan elkaar verbonden door trapjes. Dit kan wat lastig zijn met een rolstoel of kinderwagen.
• Zorg ervoor dat je het park op tijd verlaat, er wordt namelijk niet altijd even goed gecheckt of iedereen echt het park uit is voor de poort gesloten wordt.

Comments are closed.