Museo de la Alhambra

Ga je binnenkort naar Granada en/of het Alhambra? Dan moet je zeker niet vergeten ook even langs het Museo de la Alhambra te gaan, waar je de geschiedenis kan volgen van het Alhambra.

De twee belangrijkste musea in Granada zijn het ‘Museo de Bellas Artes’ en het ‘Museo de la Alhambra’. Het museo de la Alhambra is gevestigd in het ‘Palacio de Carlos V’, oftewel het paleis van Carlos de V. Om dit museum te bezoeken, hoef je niet een toegangsbewijs te hebben voor het Alhambra, maar alleen specifiek voor dit museum.

Het museum bestaat uit zeven zalen waar de ‘hispanomusulmán’ (Spaans/Moorse) cultuur en kunst aan bod komt. De Moren (Noord Afrikanen) hebben een lange periode in een groot deel van Spanje geheerst, waaronder in Granada.

Leuk om te weten is dat het museum de verschillende elementen en kunstobjecten chronologisch heeft opgesteld waardoor je echt een indruk krijgt van de veranderingen door de jaren heen. In het museum kun je onder andere een collectie keramiek servies, diverse marmeren pilaren, decoratieve panelen en nog veel meer bekijken.

Locatie

Museo de la Alhambra
Palacio de Carlos V
Calle Real de la Alhambra
18009 Granada

Openingstijden

Maandag gesloten
Zondag en dinsdag: 8.30 – 14.30
Wo t/m za: 8.30 – 18.00 (15 oktober t/m 14 maart)
Wo t/m za: 8.30 – 20.00 (15 maart t/m 14 oktober)

Entree

Gratis

Comments are closed.