La Inmaculada Concepción

In Spanje zijn vele feestdagen. Op 8 december wordt La Inmaculada Concepción gevierd. Hierbij wordt de Onbevlekte Ontvangenis van Maria gevierd. Het wordt vaak verward met de Onbevlekte Bevangenis. Dit is niet dezelfde gebeurtenis. Ontdekken van het verschil is? Lees dan verder!

Wat

De feestdag komt uit de Katholieke Kerk. Er wordt gevierd dat Maria is ontvangen. Dit gebeurt negen maanden voor haar geboorte, op 9 september. Toen is Maria namelijk verwekt. Maria is de moeder van Jezus en daarom is dit een van de belangrijkste gebeurtenissen. Zonder deze dag zou Jezus nooit hebben bestaan. God heeft namelijk Maria gekozen om Jezus te krijgen. Spaanse vrouwen heten vaak Inma. Zij zijn dan vernoemd naar La Inmaculada Concepción.

Wanneer

La Inmaculada Concepción valt elk jaar op 8 december. Op Spaanse feestdagen zijn de winkels gesloten.

Verwarring

Er worden vaak twee gebeurtenissen door elkaar gehaald: de Onbevlekte Ontvangenis van Maria en de Onbevlekte Bevangenis van Maria. Dit zijn twee verschillende feestdagen. Zo wordt bij de Onbevlekte Ontvangenis Maria ontvangen bij Anna. Dit is de moeder van Maria. Bij de Onbevlekte Bevangenis is Maria zwanger geworden van Jezus. Twee verschillende gebeurtenissen dus.

Granada

In de meeste Spaanse steden wordt er nooit wat speciaals gedaan met La Inmaculada Concepción. In Granada is dat ook zo het geval. De mensen zijn vrij en vaak wordt er een lang weekend van gemaakt. Dan nemen zij de vrijdag in dit geval ook vrij. Dit wordt vaak “Puente” genoemd. Een brug tussen de twee feestdagen. Dan zijn de Spanjaarden vier dagen vrij en gaan ze bijvoorbeeld gezellig met de familie weg. In Granada zijn op La Inmaculada Concepción de winkels open. De supermarkten hebben aangepaste tijden. Houdt bij je supermarkt in de gaten wat de sluitingstijden zijn. De meeste supermarkten zullen tot een uur of drie open zijn.

Comments are closed.