Wielrennen

In Granada is de omgeving perfect om te fietsen. Onder de wielrenners is het een hele populaire spot. Er zijn namelijk veel bergen, heuvels en prachtige uitzichten. Profwielrenners komen vaak naar Granada (en andere steden in Andalusië) om te trainen voor grote wielerrondes. Daarnaast kun je een wielrenvakantie of trainingsweek in Granada perfect combineren met de cultuur en bezienswaardigheden!

De omgeving

Granada is een top stad voor een wielrenvakantie of trainingsweek. Je fietst door het natuur- en berggebied Sierra Nevada. Met zestien bergtoppen boven de 3.000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. Je hebt waarschijnlijk ogen tekort! Een prachtig uitzicht, wilde dieren, olijfgaarden, stuwmeren. De hoogste top is de Mulhacén (bijna 3.500 meter hoog). De andere top die je kunt beklimmen, is de Pico Veleta (ruim 3.300 meter hoog). Maar er zijn nog veel meer (hoge en lagere) hellingen. Voor ieder niveau zit er wel iets bij! Granada ligt onderaan de Sierra Nevada. Hierdoor koelt het ’s nachts vaak erg af. Dit betekent dat er ook koele ochtenden zijn en dit is perfect voor op de fiets. Je kunt dus ook prima in de warme zomermaanden een wielrenreis plannen. Op de toppen kan het wel erg koud zijn, dus vergeet niet je handschoenen en eventueel een windjack mee te nemen!

Je kunt er ook voor kiezen een wielrenvakantie of trainingsweek door de gehele provincie Andalusië te houden. Jaarlijks komt ‘La Vuelta a España’, oftewel de Ronde van Spanje door deze omgeving. Leuk om te zien waar alle profwielrenners fietsen! Je komt dan langs verschillende grote steden, zoals Sevilla, Cordoba, Ronda en Málaga. Over Málaga vind je hier veel interessante informatie en leuke tips!

Granada stad

Wil je gaan fietsen in en rondom Granada, maar heb je niet zo veel zin om alles eromheen te regelen? Dan kun je jouw wielrenvakantie laten verzorgen door Wielrenvakantie. Je krijgt een nieuwe Giant fiets, rijdt de mooiste routes en de accommodaties zijn prima. Albert van Wielrenvakantie helpt je graag op weg! Alleen een racefiets huren? Dat kan bij Rent-A-Bici.

Naast het fietsen, is het ook leuk om meer van de (culturele) omgeving te zien. Natuurlijk is de Sierra Nevada een prachtige plek, maar er is nog zó veel meer te zien in Granada! Het Alhambra (Moors paleizen complex) is een must-see wanneer je in Granada bent. Wandelen door de leuke, witte straatjes is een echte aanrader! Meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden vind je hier.

Lekke band?

Wanneer je in Granada aan het racen ben, is het misschien wel handig om te weten waar je allemaal terecht kunt voor jouw fiets gear. Misschien gaat er tijdens jouw reis iets kapot, raak je iets kwijt of blijkt het weerbericht toch niet helemaal te kloppen. Grandioos Granada heeft voor jou een aantal wielrenwinkels op een rijtje gezet. Op onderstaand kaartje kun je zien welke shop het dichtstbij voor jou is! Daarnaast vind je er ook een shop in de Sierra Nevada. Handig, wanneer je net aan het fietsen bent!

Bull Bikes Granada
Calle Fontiveros, 46
18008 Granada

Semar Elite
Calle San Antón, 83
18005 Granada

BSM Bikes
Calle Arabial, 74
18003 Granada

Dr Bike
Calle Reina Mora, 3
18008 Granada

Bicicletas La Estación
Calle Molinos, 20
18009 Granada

Nevada Bike S.L.
Calle Sierra Nevada, 92
18190 Cenes de la Vega

Bico2o
Paseo del Salón, 4
18009 Granada

Comments are closed.