El Bañuelo

El Bañuelo is het oudste en best onderhouden Arabische badhuis uit de regio. Het is dus zeker leuk om hier even binnen te gaan tijdens uw bezoek aan Granada. Op deze pagina vind je meer informatie over El Bañuelo.

The place to be

Dit badhuis was in de 11e eeuw gebouwd door de Moren die toen over de stad heersten. Vroeger was het een erg belangrijk gebouw in Granada. Mensen gingen niet alleen naar badhuizen om zich te wassen, maar ook om te socializen. El Bañuelo was dus dé plek waar je moest zijn als je op de hoogte wilde zijn van de laatste nieuwtjes.

Niet gesloopt

El Bañuelo is een van de weinige badhuizen die niet door de Christenen werd gesloopt toen zij de macht van de Arabieren overnamen. De reden dat veel badhuizen wel gesloopt werden, was dat de Christenen vonden dat badhuizen te vergelijken waren met bordelen. Maar omdat El Bañuelo deel uitmaakte van een gebouw waar ook privéwoningen waren kon het badhuis niet gesloopt worden.

Indeling

Het badhuis is opgedeeld in drie verschillende kamers. Naast de ingang is de ‘koude kamer’. Daarnaast is de ‘lauwwarme kamer’, deze is wat groter en is versierd met bogen. Als laatst is er de warme kamer, hier bevinden zich de baden. Deze kamer is prachtig versierd met bogen, pilaren, marmeren vloeren en in het plafond zitten stervormige gaten die zorgen voor een prachtige lichtinval en een goede ventilatie.

Mis het niet

El Bañuelo bevindt zich vlakbij het Plaza Nuevo, en als je niet goed oplet loop je er zo langs! Dat zou toch jammer zijn, want het is een erg mooi gebouw dat volgens sommige zelfs iets magisch heeft.

Locatie

Carrera del Darro 31,
18010 Granada.

Openingstijden

Dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 14:00.

Entree

Gratis

Comments are closed.