El Albaicín

Wanneer je in Granada bent, is het zeker de moeite waard om eens te gaan wandelen door El Albaicín, met haar vele Arabische bezienswaardigheden. Je komt ook langs de christelijke monumenten. Aan het eind van je wandeling door El Albaicín kom je uit op Plaza de San Nicolas. Hier heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra. Op deze pagina vind je meer over deze wijk en enkele bijbehorende bezienswaardigheden.

El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode. Er zijn niet heel veel Arabische invloeden terug te vinden in de stad. Nadat Granada werd veroverd door het katholieke koningspaar, werden de moskeeën met de grond gelijk gemaakt. In plaats daarvan werden er kerken gebouwd.

Banner1RondreisAndalusie

Dar al-Horra

Vroeger waren er vele paleizen te vinden in El Albaicín. Nu staat er nog maar één: Dar al-Horra. Dit paleis werd in de vijftiende eeuw gemaakt. Het paleis heeft twee verdiepingen en op het noorden staat een toren. Binnen het paleis zijn binnenplaatsen en prachtige trappen. Ook de daken en glasramen zijn de moeite waard om goed te bekijken. Leuk detail is dat er binnenin wel vele overblijfselen zijn van de Moorse cultuur, bijvoorbeeld de Arabische inscripties.< Openingstijden:< Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 14:00 Zaterdag, zondag & feestdagen: gesloten Prijs:
Gratis

Iglesia de San Nicolas en Plaza de San Nicolas

De laatste bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen is Iglesia de San Nicolas, dat zich op het Plaza de San Nicolas bevindt. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie en interessante plekjes te vinden in El Albaicín, maar misschien is het leuker dat je deze zelf ontdekt.

Ook deze kerk werd in opdracht van het katholieke koningspaar gebouwd, op de plaats waar eerder een moskee stond. Dit gebeurde in de zestiende eeuw. Dit is de oudste kerk uit de wijk. In 1932 ontstond er een brand waardoor er veel van de kerk werd verwoest. De kerk werd toen gerestaureerd. Het ligt trouwens in het hart van Albaicín, aan de rand van Plaza de San Nicolas. Op dit punt heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook over het Alhambra en de Sierra Nevada. Het is dus echt zeker de moeite waard om in ieder geval naar dit stuk van de wijk El Albaicín te wandelen.

Openingstijden
Ma t/m wo: 13.00 – 15.30 en 19.30 – 23.30
Do t/m vrij: 13.00 – 15.00 en 19.30 – 23.30
Weekend: 13.00 – 15.30 en 19.30 – 00.00

Comments are closed.