Avontuurlijke activiteiten

Voor adrenalinejunks, avonturiers en natuurliefhebbers zijn er tal van activiteiten in Granada en in het adembenemende Spaanse gebergte de Sierra Nevada. Dit gebergte is op slechts 45 minuten rijden met de auto. Wat dacht je bijvoorbeeld van een helikoptervlucht over het Alhambra, een offroad mountainbiketour of iets unieks als ijsklimmen?

Ijsklimmen

Voor een adrenalinekick is ijsklimmen een uitdagende activiteit. In de Sierra Nevada zijn de beschikbare routes alleen voor goed getrainde ijsklimmers geschikt. Er zijn een aantal tochten variërend in lengte. Er zijn al tochten van minder dan 1 kilometer. Voor de echte diehards zijn er ook tochten van meer dan 10 kilometer.

Houd het weer goed in de gaten. Niets is zo veranderlijk als het weer in de bergen. Verder is een goede klimuitrusting een must.
Klik hier voor meer informatie.

Bergbeklimmen en hiken

De hoogste berg van het Ibirisch schiereiland, Mulhacén, is goed te beklimmen voor ervaren klimmers. De klim kan onderbroken worden door een overnachting. De top is ook in een keer te bereiken als je stevig door hiked.  De bergtop is alleen van mei tot september te bereiken. Maar ook in die maanden vriest het aan de top. Goed isolerende kleding is een must! Vanuit Granada is de berg Mulhacén in 2 uur te bereiken met de auto. Er rijdt geen bus naartoe.

Een andere berg die te beklimmen is, is de Morrón. De route is geschikt voor ervaren klimmers.
De route is 7,7 kilometer. Vanaf Granada is deze berg met de auto binnen 1,5 uur te bereiken.
Met de bus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.

Raften

Een rivier dicht bij Granada waar je kunt raften heet Genil. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van het weer  en welke tocht je boekt. Gemiddeld is het categorie 2 tot 3. Kinderen mogen alleen met toestemming van ouders de rivier op. Er zijn twee tochten op deze rivier. Een tocht is 20 euro per persoon en is 5 kilometer. De andere tocht is 35 euro per persoon en 620 meter lang.

De rivier is in 15 minuten met de auto te bereiken vanaf Granada. Er is geen mogelijkheid om met het openbaar vervoer te komen.

Adres
Piscina Bola de Oro
Granada

Een andere plek waar je kunt raften is Orgiva, op de rivier Guadalfeo. De tocht is 7 kilometer en het duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Hier kun je alleen in de lente raften. Op deze trip moet je 10 jaar of ouder zijn en bij raften geldt altijd dat je goed moet kunnen zwemmen!

 Voor meer informatie ga je naar Paddle in Spain 
kosten voor het raften zijn 50 euro per persoon. 
Het telefoonnummer is: +34 68 21 73 225

. Met de auto ben je vanaf Granada in 50 minuten bij Orgiva.
 Met het openbaar vervoer ben je in 1 uur en 15 minuten bij Orgiva. 
Je moet dan de autobus vanaf Granada nemen. Dit is rechtstreeks en kost voor een retourtje 9,60 euro.

Adres
18418 Órgiva
Granada, Spain ‎

Mountainbike

De echte fietsfanaten zitten in Granada goed! Er zijn heel veel tochten uitgezet. Een mountainbiketocht is niet alleen voorbehouden aan de doorgewinterde fietser. Ook beginners kunnen een mooie tocht fietsen. De routes variëren van  3,7 kilometer tot 409 kilometer. Voor de echte adrenaline kick kun je ook een offroad tocht maken.

Je kunt ook kiezen voor een guided tour. Gidsen weten enorm veel over de natuur, omgeving en de dieren die je op je route tegen komt. Mountain Bike Granada biedt tours met gidsen aan en verhuurt mountainbikes. Dit verhuurbedrijf is gevestigd in de stad Granada.

De mountainbike´s worden, wanneer je in de stad verblijft bij je vakantieadres afgeleverd. Je kunt ze ook ophalen.
Mail info@mountainbikegranada.com of bel +34 66 08 84 073 voor het adres of het doorgeven van je vakantieadres en het aantal fietsen dat je nodig hebt.

Tips

Houd altijd het weer in de gaten. Het weer in de bergen verandert snel. Een helikopter vliegt niet wanneer het onweert en offroad mountaibiken in de stromende regen is gevaarlijk. De moeilijkheidsgraad bij het raften is afhankelijk van het weer. Als het een aantal dagen hard geregend heeft, dan is de stroming erg heftig.

Zorg ook altijd voor veel drinkwater en goede kleding. Goede schoenen zijn een must. Indien je hoog de bergen in gaat zorg dan voor warme kleding.

Comments are closed.