Spaans leren

Wil je graag de Spaanse taal leren? Waar kan dat nu beter dan in Spanje! In Granada spreekt men weinig tot geen Engels. Je wordt dus helemaal ondergedompeld in de taal en de cultuur. Spaans leren wordt op deze manier een stuk gemakkelijker!

Taalscholen

Granada kent vele taalscholen voor iedere leeftijd en ieder niveau. Veel scholen bieden naast de talencursus ook diverse activiteiten aan zoals sport en excursies om de Spaanse cultuur te leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn paella workshops en flamenco lessen. Er is een groot aanbod aan scholen. Je vindt de meeste door in de zoekmachines te kijken.

Bestel verschillende brochures en kijk wat de diverse scholen te bieden hebben. Waar heb je het beste gevoel bij?

Accommodaties

De meeste taalscholen bieden ook accommodaties aan. Dat kan een kamer op een universiteit zijn, bij een gastgezin of in een (gedeeld) appartement. Weeg voor jezelf de voor- en nadelen tegen elkaar af. Bij een gastgezin bent u volledig ondergedompeld in de Spaanse cultuur en taal. In een (gedeeld) appartement doe je veel internationale contacten op.

Natuurlijk kun je ook zelf een accommodatie zoeken. Houdt er wel rekening mee dat er maar weinig appartementen in Spanje voor korte duur worden verhuurd.

Waarom Granada?

De stad is een mengelmoes van culturen. Zo vind je er Moorse kunst, maar ook christelijke. Echter, Granada is wel een échte Spaanse stad: onder andere de flamenco komt er vandaan. Een voordeel van studeren in Granada is dat de inwoners er weinig tot geen Engels spreken. Je móet dus wel Spaans spreken. Zo leer je wel het best de taal.

Daarnaast is er ontzettend veel te doen in Granada. Je kunt voor cultuur kiezen, zoals het Alhambra paleizencomplex en wandelend naar school door El Albaicín. Ook kun je gemakkelijk reizen; een roadtrip maken door Andalusië of een weekendje Marokko pakken. Sport kun je er ook vinden; skiën in de Sierra Nevada wanneer je in de winter een talencursus besluit te doen.

Overzicht van talenscholen

Om het je allemaal wat makkelijker te maken staat hieronder een overzicht van talenscholen in Granada. We hebben wat talenscholen bekeken en daarbij hebben we gelet op prijs, locatie, grootte van de klassen, accommodatie mogelijkheden, de cursussen die er aangeboden worden en de extra’s. De scholen staan geordend op prijs, van laag naar hoog.
*Standaard cursus betekent Spaanse lessen op verschillende niveaus: A1, A2, B1, B2, C1 en C2.

Comments are closed.