Festivals in Granada

Feesten, dansen, eten, drinken en muziek; het zit in de genen van de Spanjaarden. Ze weten als geen ander hoe ze moeten genieten. Er zijn dan ook tal van festivals en festiviteiten in het land. Zo ook in Granada. De sfeer in Granada is nog intenser wanneer er iets te vieren valt. Iedereen doet mee en bloeit op. Dit is allemaal erg aanstekelijk en zeker de moeite waard om getuige van te zijn!

Jazz Granada

Dichtbij de stad Granada, ligt een klein dorp op de helling van de Alpujarra. De bewoners van dit dorp, Busquistar, verwelkomen jaarlijks honderden toeristen en mensen uit de buurt om het Jazz festival te vieren. In 2023 wordt het Jazz Granada Festival op 18 tot 23 juli gehouden. Het dorp staat volledig in het teken van jazz, blues en gastronomie. Voor festivalinformatie kun je kijken op de website van Jazz Granada.

Internationaal muziek – en dans festival Granada

Tijdens dit festival zullen er grote orkesten op prachtige plekken zoals in de tuinen van het Alhambra en de Nasrid paleizen spelen. Mensen die van de Spaanse cultuur houden en de emoties die daarbij gepaard gaan, moeten beslist naar dit festival gaan. Overal in de stad vind je kunstenaars, bands, orkesten, dansgenootschappen en andere voorstellingen.

El Tango

Tijdens El Tango is de stad vergeven van dans, muziek, kunst, workshops en gezelligheid. Dit festival is een van de oudste in zijn soort. Voor de ervaren – en beginnende dansers zijn er dagelijks lessen en workshops te volgen. Echte professionals uit het vak, staan 6 dagen klaar om je vertrouwd te maken met deze dans -en muziekstijl.

Festival de Rock del Zaidín

Iets compleet anders dan wat je normaal zou verwachten in Granada is het festival Rock del Zaidín.
Opkomende bands en artiesten krijgen hier ruimschoots de kans om zichzelf te laten zien.
Veel jongeren komen hier op af en het gaat er ‘ruig’ aan toe. Bij dit festival zijn er veel nationale, maar ook internationale bands. Vooral de genres rock, metal, pop en punk zijn goed vertegenwoordigd. Het festival wordt in september gehouden.

Comments are closed.