Auto huren in Granada

Aangekomen in Granada wil je natuurlijk direct beginnen aan een onbezorgde, welverdiende vakantie. Je kunt er voor kiezen alles per openbaar vervoer te doen en de binnenstad is natuurlijk te bewandelen maar wat biedt je nu echt álle vrijheid? Een auto. Ga je binnenkort naar Granada, overweeg dan om een auto te huren, zeker wanneer je er over na denkt een dagje naar het strand te gaan of een wandeltocht in de Sierra Nevada te ondernemen.

Car del Mar

CarDelMar.nl is een Nederlandstalige zoekmachine waarbij je makkelijk en snel de goedkoopste of beste autoverhuurbedrijf kunt vinden. Deze site is door Zoover uitgeroepen als beste vergelijkingssite.

Skyscanner

Skyscanner.nl is een erg bekende vergelijkingswebsite voor vluchten, maar ze vergelijken ook autoverhuurbedrijven. Wat fijn is, is dat de website erg overzichtelijk is en gemakkelijk in gebruik.

Prijzen
Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld voor één dag een auto huren dan bijvoorbeeld een Fiat Panda huren voor 16,- euro. Ga je voor meerdere dagen een auto huren dan kan het zijn dat je dagtarief lager wordt. Dan betaal je bijvoorbeeld voor 8 dagen nog geen 45 euro. Je hebt dan een Citroen c2 of een vergelijkbare auto.

Een SUV huren voor onherbergzame gebieden. Dat kan natuurlijk ook. Niet alle wegen zijn even goed begaanbaar in Spanje. Weet je van tevoren dat je grint of zandwegen over moet, kies dan voor een sterkere auto. Het is wat duurder maar de kans dat je onderweg stil komt te staan is minder groot.

Milieuvriendelijke auto

Een milieuvriendelijke auto is helemaal van deze tijd. De auto´s zijn net zo goed als benzine of diesel auto´s maar wel een stuk milieuvriendelijker. Wil je graag zo´n auto, kijk dan bijvoorbeeld eens bij verhuurmaatschappij Hertz. Een vergelijkingswebsite voor verschillende huurauto´s waar je zelf mee kunt werken aan een groener milieu is Sunnycars. Kijk op de website hoe je klimaatneutraal je roadtrip kunt maken.

Inleveren andere luchthaven
Het is natuurlijk mogelijk om je auto op een andere luchthaven in te leveren. Mocht je dus een roadtrip doen of graag meerdere steden bekijken, dan hoef je niet per se de auto in te leveren op dezelfde plek als dat je hem opgehaald hebt. Soms moet je hier wel extra voor betalen.

Banner1RondreisAndalusie

Let op
– Soms moet je extra betalen voor een bijrijder. Wat je extra betaalt hangt onder andere af van het type auto dat je huurt.
– Wat de huurprijs van de auto ook kan beïnvloeden, is de leeftijd van de bestuurder dan wel de bijrijder en hoe lang de chauffeur in het bezit is van een rijbewijs. Lees de voorwaarden dus grondig door. Per verhuurbedrijf zijn de voorwaarden namelijk anders.
– Reis je met kleine kinderen, en je hebt een kinderstoeltje nodig, dan kun je dit ook per dag huren.
– Let op de openingstijden van verhuurbedrijven. In Granada zijn de verhuurbedrijven bijvoorbeeld op zondag vaak gesloten of voor slechts een paar uur geopend.

Comments are closed.