Taxi

In Granada is bijna alles te voet te doen. Je zult dus niet vaak de taxi nodig hebben. Wil je toch een keer met de taxi? Op deze pagina van Grandioos Granada vind je meer informatie over de taxi’s in Granada, zoals tarieven en het aanhouden van een taxi.

Kosten
In Granada worden er met twee tarieven gewerkt. Tarief 1 is zondag tot en met donderdag van 07:00 – 22:00 en op vrijdag van 07:00 – 21:00. Het starttarief is €1,40 en voor elke kilometer betaalt u €0,76. Er is wel een minimale prijs aan elk ritje verbonden. Dat is €3,71

Het nachttarief is tarief 2. Dat geldt voor zondag tot en met donderdag van 22:00-07:00 en op vrijdag van 21:00 – 00:00. Daarnaast geldt tarief 2 ook voor feestdagen en de zaterdag van 00:00 tot 00:00. Het starttarief is hier €1,76 en per kilometer betaal je €0,96. Ook hier is de minimale prijs per rit €3,71.

Vanaf het vliegveld met de taxi
Een ritje vanaf het vliegveld naar uw accommodatie kan best prijzig zijn. Hieronder vind je een schema met de locaties en de bijbehorende prijzen.

Aanhouden van een taxi
In de Spaanse grote steden rijden er vele taxi’s. Hoe kun je nou weten welke taxi’s bezet zijn of niet? Dit kun je zien aan het lampje bovenop de taxi. Is het lampje rood? Dan is de taxi bezet. Is het lampje groen? Dan kun je de taxi aanhouden. Je staat langs de weg en steekt uw hand op. De taxi zal stoppen om je vervolgens naar plaats van bestemming te brengen.

Meer informatie
Taxi’s horen in de auto een blad te hebben hangen met daarop de tarieven. Meestal vind je deze op het raam of achter op de stoel. Daarnaast moet er een teller zijn die aanstaat. Zo kom je niet bedrogen uit.

Comments are closed.