Vliegtickets naar Granada

Een lang weekend, midweek of een drie weken lange zonovergoten zomervakantie. Het kan allemaal in Granada. Lekker wegdromen in het Alhambra, dwalen door de kleine straatjes van El Albaicín, flamenco dansen tot in de vroege uurtjes en elke dag heerlijke tapas eten. Binnen een paar uur kun je hier allemaal van genieten. Want, per vliegtuig zit je namelijk in no-time vanuit Nederland in de stad Granada.

vliegtickets vergelijken
Een website die je goed overzicht geeft van alle vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden waardoor je altijd de beste deal kan vinden is
Skyscanner.nl.

Vliegtuigmaatschappijen
Er zijn een paar vliegtuigmaatschappijen die vanuit Nederland vliegen op Granada maar alleen met een tussenstop. Zo vliegt de Spaanse vliegtuigmaatschappij Iberia vanuit Amsterdam een paar keer per week op en neer naar Granada. Je kunt op Iberia gemakkelijk de prijzen bekijken. Ook
Vueling vliegt naar Granada. Er zijn helaas geen directe vluchten die naar Granada vliegen vanuit Nederland.

Transavia vliegt naar Malaga. Vanaf Weeze kun je met Ryanair naar Malaga. Het kan qua tijd en geld verstandig zijn om naar Malaga te vliegen. Vanuit Nederland gaan er namelijk veel meer vluchten naar Malaga dan naar Granada. Ook vanaf de kleinere vliegvelden in Nederland zoals Rotterdam.

Vliegveld Granada
Het vliegveld van Granada stelt weinig voor. De prachtige naam die er aan gegeven is, Federico Garcia Lorca is wellicht het speciaalst. Het vliegveld is namelijk vernoemd naar een Spaanse dichter. Je kunt tijdens het wachten wat drinken in de bar, snacks kopen en er is ook een restaurantje. Je kunt op het vliegveld in één winkel wat taxfree spulletjes kopen. Hier is parfum, sigaretten en drank te vinden. Dit is de enige winkel die op het vliegveld aanwezig is. Mocht je naar Malaga vliegen, en op zoek zijn naar meer informatie over het vliegveld, kijk dan op vliegveld Malaga.

Gehandicapten
Het vliegveld is goed begaanbaar voor gehandicapten. Ook zijn er 12 parkeerplekken gereserveerd voor gehandicapten en er zijn speciale rolstoelvriendelijke ´hellingen´ gemaakt in het gebouw.

Transport naar de stad
Er is geen treinstation gelegen bij het vliegveld van Granada. Je moet dus per bus of taxi naar je eindbestemming worden gebracht. Vanaf het vliegveld ben je per taxi binnen 20 minuten in de stad. Met de bus duurt het ongeveer 40 minuten. Je kunt hier de vertrek – en aankomsttijden bekijken van de bus.

Je kunt natuurlijk ook een auto huren voor je verblijf in Granada. Er zijn vijf verhuurbedrijven op het vliegveld. Namelijk Hertz, Helle Hollis, Europcar, Avis en Atesa.

Tips
– Als je online gaat vergelijken, probeer dan eens de optie voor flexibele reisdagen. Hierdoor zie je precies welke dag het voordeligst is.
– Wil je het liefst een rechtstreekse vlucht, kijk dan naar vluchten voor Malaga. Ook vanaf Malaga kun je een auto huren en dan ben je 1 uur en 25 minuten in Granada.
– Door verschillenden maatschappijen, data en vliegvelden met elkaar te vergelijken kan je meestal voor een goede prijs naar Granada vliegen. Op Skyscanner.nl kan je erg gemakkelijk de beste deal vinden.

Comments are closed.