Bezienswaardigheden

Granada is een prachtige stad vol cultuur en mooie bezienswaardigheden. Jarenlang is Granada in handen geweest van de Moren, en deze hebben zeker wat sporen nagelaten! Zo zijn er historische badhuizen, paleizencomplexen en daarnaast zijn er nog veel meer (niet Moorse) mooie plekjes.

Alhambra

Voor veel mensen in een bezoek aan Granada het hoogtepunt tijdens hun verblijf in de stad en het zal dan ook zeker niet misstaan op je to do lijst! Dit schitterende complex bestaat onder andere uit paleizen, patio’s en tuinen die in geheel Moorse stijl gebouwd zijn. Het Alhambra is namelijk in de elfde eeuw gebouwd, en toen was Granada in de handen van de Moren. Kijk bij Alhambra voor meer informatie en tips over een bezoek aan dit complex.

Ticket zonder wachtrij
Mocht je nu al een ticket willen kopen en de wachtrij ontlopen? Voor een ticket met Nederlandstalige audioguide, klik hier. Voor een ticket met een rondleiding van een Engelstalige real life gids, klik hier.

bezienswaardigheden GG 1

El Albaicin

Dit is een oude wijk in Granada. Het is erg leuk om lekker rond te dwalen in de smalle kronkelende wegen van deze wijk. Daarnaast is er ook nog de kans dat je tijdens het dwalen een mooie bezienswaardigheid tegenkomt, zoals een mooie kerk of een oud paleis. Kijk bij El Albaicin als je er zeker van wilt zijn dat je deze bezienswaardigheden niet misloopt!

El Bañuelo

Dit Moorse badhuis is al meer dan 1000 jaar oud. Er zijn niet veel van deze oude badhuizen meer in Granada, omdat de meeste gesloopt werden door de Christenen toen zij de macht van de Arabieren overnamen. Kijk voor meer informatie bij El Bañuelo.

Banner1RondreisAndalusie

Carmen de los Martires

Dit geweldige park ligt niet ver van het Alhambra. Daarom is het de perfecte plek om even heen te gaan na een drukke dag in het Alhambra. Je kunt hier helemaal tot rust komen terwijl je geniet van de prachtige flora en fauna om je heen. Kijk hier als je meer wilt weten over Carmen de los Martires.

Kathedraal

De Kathedraal van Granada ligt midden in het oude centrum van Granada. Je kunt er dus echt niet omheen tijdens je verblijf in Granada. Maar gelukkig is het echt geen straf dat je de kathedraal meerdere malen zult zien, het is namelijk een erg indrukwekkend gebouw. Meer informatie hierover kunt u lezen bij kathedraal.

bezienswaardigheden GG 2

La Cartuja

Dit indrukwekkende klooster ligt net iets buiten de stad Granada. Vooral de binnenkant van het gebouw is geweldig om te zien! Dit is namelijk prachtig in barok stijl versierd. Bij La Cartuja lees je welke plekken in het gebouw je vooral even moet bezoeken!

Mirador de San Nicolas

Deze plek ligt helemaal bovenin het Albaicin. En vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Je kunt de zonsondergang over het Alhambra bekijken terwijl je luistert naar wat flamencomuziek die daar vaak gespeeld wordt door straatmuzikanten. Kijk op de pagina over Mirador de San Nicolas voor meer informatie over dit mooie plekje.

Musea

In Granada zijn een aantal hele leuke musea. Er zijn musea waar je prachtige schilderijen en beeldhouwwerken of kunstzinnige voorwerpen kunt bekijken, maar er zijn ook musea waar u heen kunt als u meer te weten wilt komen over wetenschap of over het leven in Andalusië. Kijk bij musea voor meer informatie.

Pleinen

In Granada zijn veel gezellige ‘plazas’; een plein midden in het centrum van de stad, aan de voet van de berg of bovenaan een heuvel, er is van alles wat! Aan veel pleinen zitten ook gezellige terrasjes die zeer geschikt zijn voor een drankje of wat tapas. Kijk bij pleinen als je meer wilt weten.

Comments are closed.